Laïs & Guests – Vooruit aan hun voeten

Gent – Vooruit, 31/3/99 – De drie jongedames hadden een uitverkochte Theaterzaal van de Vooruit helemaal aan hun voeten liggen. Eerst kregen we Zeven Steken, en daarna werd er met zout uit Het Zoutvat op gestrooid.

De gasten van Laïs waren Ludo Van Deau (Ambrozijn), Luc De Vos (Gorki) en Roland. Met Ludo Van Deau erbij kregen we een beetje Bouquet Garni, later zong hij mee in Belle Qui Tient Ma Vie.

Toen Laïs meeging met Gorki naar Zuid-Afrika, heeft Luc De Vos niet alleen Barbagal gezongen met hen (schitterende versie overigens – de medeklinkers spatten alle kanten op) maar de Afrikaanse zon heeft er blijkbaar voor gezorgd dat Luc De Vos ‘Alleen Laïs blijft bestaan’ zingt in Mia.

Toen de muzikanten op het podium verschenen, begon Min Morfar echt wel te rocken. Dat deden ze later ook met Het Smidje, wat Jorunn en Annelies verleidde tot een dansje.

Roland is al met muziek bezig van voor de meisjes geboren waren. Toch klikt het goed – wat bleek uit Will The Circle, en een Vlaams nummer (waarvan ik de titel niet verstaan heb) dat klonk alsof het uit Andalusië kwam ten tijde van de Moren.

Ook de andere nummers van de CD brachten ze ten gehore – kippe(n)vel (hoe is dat in de nieuwe spelling?) In This Heart, De Wanhoop en De Wijn met de muzikenten.

De bindteksten waren niet zo stroef als men zegt van vorige optredens – zo denk ik maar aan de reactie op de mensen die te vroeg applaudiseerden na De Wereld Vergaat (Er zijn hier blijkbaar mensen die onze CD nog niet gekocht hebben), of het grapje over Brel (We hebben geprobeerd, maar hij kon hier vanavond zelf niet zijn.)

Het publiek kon er maar niet genoeg van krijgen: zelfs na het tweede bisnummer (Isabelle) werd de theaterzaal nog afgebroken. Dat ze maar vlug nog wat nummers hebben, dan kunnen ze meer bisnummers brengen.

avg
(c) laiswereld, 1 april 1999

Het coverartikel van METRO (vrijetijdsgids van De Morgen) van 31/03 – uitgedeeld aan de ingang van de zaal – is gewijd aan Laïs (met grote foto op de cover). Het artikel sluit af met een wedstrijd (20 tickets en 5 promopakketjes).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s