THE MAGNIFICENT SEVEN – “Eindelijk folk op Pinkpop!”

Het lange wachten (drie eindeloze maanden sinds het laatste concert van de slopende najaarstournee langs tientallen culturele centra) op nieuwe Laïs-optredens heeft geloond. De batterijen zijn weer opgeladen en het zevental staat scherper dan ooit. Afgelopen weekend konden de Nederlandse fans in Hilvarenbeek (Elastiek) en Landgraaf (Pinkpop) twee fantastische live-performances van Vlaanderens folktrots bijwonen.

LANDGRAAF – Ook dit jaar had Pinkpop meer weg van een generale repetitie voor Werchter. Van de 33 optredende groepen zullen er 13 ook figureren op Rock Werchter.

Bush bracht een strakke set vol grungy hits, afgewisseld met enkele verrassende covers van The Doors en The Eagles.
Oasis bakte er niets van zonder gitarist en tekstschrijver Noel Gallagher. Superego Liam Gallagher werd gedurende het hele optreden bekogeld met tomaten.
Belgische trots Arid paarde kwaliteit aan sterke songs. De groep heeft een eigen geluid ontwikkeld en zal ongetwijfeld tot de absolute top doorstoten.
Laurent Garnier zorgde voor stuwende beats en bastonen. Visueel werd de set aangevuld met enkele danseressen die een futuristisch ballet opvoerden.
En Pearl Jam blijft één van de beste live-bands ter wereld. Eddie Vedder en co brachten een schitterende set vol rockklassiekers.
(Het Belang van Limburg, 13 juni 2000).

Laïs – Dol Feestje
Het Laïs-optreden op Pinkpop, dat ook door de Vlaamse dagbladpers werd bijgewoond, kon alom op bewondering en enthousiasme rekenen. En ook het Nederlandse publiek ging uit de bol in de concerttent. De personeelswissel (bassist François Verrue, die met eigen projecten bezig is, werd vervangen door Bart Denolf) heeft geen invloed uitgoefend op de totaalsound van de groep.

Als vanouds wisselden beklemmende of beeldschone a capella-klanken af met het hardere werk. Meer nadruk lag ook op de nieuwere nummers, die een enorme belofte inhouden voor de in oktober te verschijnen nieuwe cd. Het optreden, dat op het einde van de vorige tournee al erg gestroomlijnd klonk, kwam nu nog een stuk hechter over. En er werd zeer zelfzeker en met veel spirit gezongen en gemusiceerd.

Pers
De Pinkpop-perscommentaren logen er niet om:
«’Onze’ Laïs met de tent al vroeg uit de veren en op z’n kop en Novastar met een Duivels shirt spanden zondag de kroon, om ter kroonst, zeg maar».
(Het Volk & Het Nieuwsblad).
«Tienduizenden mensen laaiend enthousiast.Het was een schitterend concert.» (Gazet van Antwerpen).
«De Oasis-kater was zondag snel weggespoeld met een schitterend concert van ons eigen Laïs. ‘Eindelijk folk op Pinkpop!’ riep één van de meisjes, waarna de groep een dol feestje bouwde met een set vol a capella-pareltjes, rockende en triphoppende nummers uit hun debuut-cd en veelbelovend nieuw materiaal uit de in oktober te verschijnen opvolger»
(Het Belang van Limburg).

Concertgangers
Ook de concertgangers die het geluk hadden om dit Laïs-concert bij te wonen, waren unaniem in hun beoordeling:
«Ik heb Laïs zondag op Pinkpop gezien en het klonk fantastisch! Het was de eerste keer dat ik ze live hoorde, maar de eerstvolgende keer als ze in de buurt zijn ga ik zeker weer! In een woord: Schitterend!»
(Guido – Eindhoven (NL), 14/6/2000)
«Waah – jullie waren echt super tof tijdens het optreden op PinkPop.
Kreeg gewoon kippevel – tot FolkWoods.
En zit te popelen op jullie nieuwe cd.»
(FOO – Enschede (NL), 14/6/2000)

Laïs
Voor de meisjes zelf was het duidelijke een hart onder de riem dat de nieuwe concerten zo enthousiast ontvangen werden, ook door een publiek dat grotendeels is samengesteld uit rock- en popliefhebbers, en dus niet echt folkminded.
«We hebben hard gewerkt naar de grote festivals toe,» zegt Annelies. «Pinkpop was alvast een schot in de roos. Tienduizenden mensen laaiend enthousiast. Het was een schitterend concert. Voor ons is het een echte steun om met zelfvertrouwen naar Werchter toe te werken. Folk op pop-rock-festivals: het werkt!»

Laïs Webstek, 18 juni 2000

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s