Laïs – Pyramid Marquee in Werchter op z’n kop!! (1/7)

WERCHTER – Zoals op Pinkpop enkele weken geleden opnieuw onwereldse taferelen tijdens het optreden van Laïs op Rock Werchter. Wat de meisjes in Landgraaf al gezegd hadden, werd ook hier – in een stomende tent – bevestigd: Folk kan op rock- en popconcerten. En hoe! Tenminste als je begenadigd bent met heerlijke stemmen als die van Jorunn, Annelies en Nathalie. Als je je tevens gesteund weet door een schitterende begeleidingsgroep die er, als het nodig is, een lel op kan geven. En, tenslotte, als je beschikt over een playlist van ijzersterke nummers, waarmee je elk publiek tot waanzin kan drijven.

20000702_website1Extase
En hysterische taferelen waren er bij de vleet. Al van in het klassieke begin, met de a capella gezongen nummers “7 Steken” en “’t Zoutvat” stond de Marquee op z’n kop. Bij “De Wanhoop” kwamen de instrumenten op de proppen. En van dan af was het rocken geblazen, richting totale extase. Er werd als vanouds beestig gerockt tijdens “De Wereld Vergaat” (waanzinnig krijsende gitaar). “Les 12 mois”, steeds een van de hoogtepunten van een Laïs-optreden, werd naar een ware climax gedreven.
Af en toe werd gas teruggenomen met klassiekers van het kaliber “In This Heart”.

Polonaise
Met “’t Smidje” werd de 50-minuten-set van Laïs in overdrive afgesloten. Er werd gesméékt om meer. Dat kwam er met de bis “C’est dans dix ans”. En héél de tent aan ’t dansen. Ongelooflijke taferelen die deden denken aan Hoven Droven-optredens, waar op de ruigste metalfolk polka’s gedanst worden. Onwaarschijnlijk. Bijzetten dit Werchter-optreden bij de steeds groeiende lijst van Highlights!

Toekomstige Monsterverkoop
Niets dan lof over het blijkbaar voor iedereen in Werchter verrassend rockerige Laïs-optreden. Dixit het verslag op de Studio Brussel-website:
“In oktober verschijnt de nieuwe plaat. En afgaande op wat hier te horen viel wordt dat dus zeer de moeite. De respons en plus belooft ook een monsterverkoop. Laïs stond zelf ook te kijken van dit onthaal, uiteindelijk zitten we hier niet in Dranouter. Hier waarschijnlijk ook weer een wereldprimeur voor Werchter: stagedivers bij de Vlaamse folk maar zoals geschreven, die kan dus zeer aardig rocken.”

Chantal Pattyn (Studio Brussel) “Glasheldere Stemmen”
Commentaar van Chantal Pattyn van Studio Brussel, onmiddellijk na het Laïs-optreden:
“De Marquee stond op z’n kop. Het was een fantastisch rockconcert. Niet alleen op het podium werd er gedanst en gezongen, maar in het publiek werd er ook volop gedanst en meegezongen. “Les douze mois” – echt geen gemakkelijke tekst – werd moeiteloos meegezongen. Het was pure rock, maar dan met instrumenten zoals draailier. En de drie glasheldere stemmen klonken natuurlijk prachtig.”

mt
foto Copyright (c) 2000 – Orange O Music

Meer Laïs-foto’s en concertverslag op de Studio Brussel-website

Laïs-website, 2 juli 2000

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s