‘Dorothea’ Tour Deel 2 – Diverse stemmen over Laïs

Op 5 januari gaat het tweede deel van de ‘Dorothea’ Tour van start. De tournee voert Laïs achtereenvolgens doorheen drie landen: België, Nederland en Frankrijk. Hieronder een kleine greep uit de programmabrochures die het Laïs-optreden aankondigen. Onderaan de concertdata tot einde februari. Het volledige overzicht van de concerttournee kan geraadpleegd worden in de rubriek ‘optredens’.

20010101_website1Laïs – Organisch geheel
Vier jaar na hun opgemerkte verschijning op het Folkfestival van Dranouter ‘96 en twee jaar na de release van hun titelloze debuut heeft Laïs bereikt waar geen enkele andere folk- of wereldmuziekband in België ooit in slaagde: er gingen vlot meer dan 50.000 exemplaren van hun veelbesproken titelloze debuutalbum over de toonbank. Uiteindelijk belandde het op de 21° plaats in het lijstje van de 100 best verkopende albums van 1999.
Na twee vruchtbare jaren (met o.a. tournee met Sting, optredens op Dranouter, Pinkpop, Werchter) werd de waardige opvolger ‘Dorothea’ op 14 november voorgesteld aan de pers en lag een dag later in de winkelrekken.
Hun repertoire omvat nog steeds hoofdzakelijk traditionele teksten in een eigentijds arrangement. Na een aantal verkennende gesprekken besloten de dames de produktie van hun tweede cd in eigen handen te nemen, samen met hun gitarist en doorwinterde studiofreak Fritz Sundermann.
Het trio heeft voor hun tweede album duidelijk bij uiteenlopende genres geshopt en mixt invloeden uit folk, pop, rock en wereldmuziek tot een boeiend en verrassend organisch geheel.
(© 5voor12)

Verfrissende nieuwe act
Dé grote verrassing op het folkfestival van Dranouter, Lowlands en het Crossing Borders festival. Laïs betekent ‘stem’ en staat vooral voor drie jonge vrouwen uit België, die hun ziel verliezen aan muziek uit de hele wereld. Jorunn Bauweraerts, Annelies Brosens en Nathalie Delcroix zijn ook in ons land niet onopgemerkt gebleven.
Zij waren reeds te zien bij De Plantage (VPRO), Barend en van Dorp (RTL4) en bij Kopspijkers (VARA). Een verfrissende nieuwe act voor het theater!
(© 1999-2000 Theater De Schalm, Veldhoven (NL)

‘Laïs’ – Vlaamse stemmen
Jorunn Bauweraerts, Annelies Brosens en Nathalie Delcroix, met vier muzikanten.
Laïs betekent ‘stem’ en verwijst naar middeleeuwse erotische troubadourliederen. Maar Laïs staat vooral voor drie jonge vrouwen uit België die hun ziel verloren aan muziek uit heel de wereld.
Zij zijn ontdekt op het folkfestival van Dranouter en sindsdien is het snel gegaan. Eerst in België, daarna ook in ons land met tv-optredens bij ‘De plantage’ en ‘Kopspijkers’.
Succesvolle optredens op festivals als Lowlands, Pinkpop en Crossing Border deden de rest. Nu dan de welverdiende theatertour, waarbij de vrouwen begeleid worden door vier muzikanten.
(© Theater De Naald, Naaldwijk (NL)

De Laïs-concerten in januari en februari 2001:
Veldhoven (NL), 5 januari – Zwolle (NL), 11 januari – Naaldwijk (NL), 12 januari – Antwerpen (B), 13 januari – Venlo (NL), 16 januari – Utrecht (NL), 19 januari – Chartres de Bretagne (F) , 30 januari – Rezé (F), 31 januari – Fougères (F), 2 februari – St. Barthélémy d’Anjou (F), 3 februari – Bressuire (F), 4 februari – Tregueux (F), 6 februari – Tongeren (B), 16 februari

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s