Laïs a capella op ‘De Nachten’ – 13 januari

20010122_bonanza1Op de Nachten lieten Annelies, Jorunn en Nathalie voor één keer hun muzikanten thuis. De Nachten gaf Styrofoam de opdracht om de liedjes van Laïs in een ander jasje te steken. Styrofoam begeleidde enkele nummers. En de rest zongen ze a capella.

Het gedurfde experiment slaagde wonderwel, dixit Peter Vantyghem in De Standaard:
«Ook op zaterdag scoorde vooral de zachte aanpak. (…) En we juichten voor de drie meisjes van Laïs, die drie liedjes helemaal elektronisch lieten begeleiden door Styrofoam. Grensverleggend, dit: Styrofoam paarde zoet pianospel aan thuisloos ritselende percussie, een haven waarin de drie sterke stemmen schitterend pasten. Een idee dat potentie zat heeft.»

20010122_bonanza2Annelies zelf over “De Nachten”
Hoe hebben de Laïs-zangeressen zelf “De Nachten” ervaren. Tekst en uitleg van Annelies, die vooral haar bewondering voor Stijn Meuris niet onder stoelen of banken steekt:
«Vorig weekend op De Nachten gespeeld. Aangezien we zelf pas na middernacht het podium op moesten, zou er tijd genoeg zijn om zelf enkele concerten mee te pikken. Of dat was tenminste mijn bedoeling.
Uitendelijk is het bij één concert gebleven: ‘Monza’, de nieuwe groep rond koorddanser Stijn Meuris. Ik noem hem zo omdat hij er gedurende het ganse concert feilloos in slaagt om zijn evenwicht te bewaren. Je moet het zelf maar eens proberen, je voeten gekruist over elkaar wringen en dan toch nog een manier vinden om je hoofd achterstevoren te draaien en – jawel – mooie liedjes te zingen. Stijn, je bent een kunstenaar.
Ook nog een bedankje voor de man die ons aankondigde in de blauwe zaal, terwijl we nog allemaal backstage zaten. Volgende keer misschien effe checken of wij wel aanwezig zijn?»”

Laïs & Styrofoam concerteerden op zaterdag 13 januari 2001 tijdens De Nachten in deSingel te Antwerpen (B)

© Bonanza, 22 januari 2001

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s