Laïs a capella in Gent – Stemmenbetovering (10/2)

GENT, Fnac – Op zaterdag 10 februari ll. gaven Annelies, Jorunn en Nathalie van Laïs een gratis a capella miniconcert in het forum van de Fnac te Gent.

Wachten
Om kwart na twee hadden er al een tiental personen voor de deuren van het forum postgevat. Een kwartiertje later, toen de drie meisjes arriveerden, was dit aantal al bijna verdrievoudigd. En aangezien er geen zij-ingang was, dienden de wachtenden allen een stapje opzij te zetten om het trio binnen te laten (toch opvallend dat dit nog mogelijk is zonder “lastig gevallen” te worden door “handtekeningjagende” fans).
De meisjes waren niet alleen. Er was ook nog een vierde dame bij, waarschijnlijk hun manager, en het dochtertje van Nathalie.

Soundcheck
Door de glazen toegangsdeur konden de eerste rijen zien hoe vooral Annelies aan het spelen was met het dochtertje van Nathalie. En ook bij de sound-check kreeg Annelies de nodige assistentie van haar (Annelies tilde het meisje op en het dochtertje brabbelde/sprak/krijste iets door de drie microfoons.
Bij het begin van de echte sound-check werd het stil bij de wachtenden (inmiddels aangegroeid tot een hondertal personen). Het Laïs-drietal gebruikte het liedje ‘Comme au sein de la nuit’ om de klank te testen. (De groep speelde ditkeer zonder begeleiding). Uit de mimiek en de gebaren viel af te leiden dat zij (vooral Annelies en Jorunn) niet tevreden waren over het feedbackgeluid uit de vóór hen opgestelde boxen.

Het concert
Toen we in het forum binnenmochten bleek het zaaltje al lang veel te klein. Er kan amper honderd man binnen; de rest van de toehoorders stond tussen de rekken met DVD’s te luisteren naar Laïs, terwijl ze probeerden om een glimp van het concert op te vangen.
Het mini-optreden zelf was zeker en vast de moeite waard. Zonder begeleidingsgroep bleek nog maar eens hoe sterk de betovering van hun stemmen is.
Er werden een negental liedjes gespeeld, voornamelijk uit Dorothea. ‘Comme au sein de la nuit’, ‘Klaas’, ‘Zeven steken’, ‘De Wanhoop’, ‘Grand Jacques’ en ‘Tina Vieri’ waren de beklijvendste nummers.
Zoals steeds bij Laïs hadden de aanwezigen overschot van gelijk.

© Olivier – Laïs Website, 10 februari 2001

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s