Dorothea – Zegen Gods

Je mag toch wel van een bijzonder fenomeen spreken als drie leuke jonge twintigers van een independent uitgebrachte cd met nagenoeg a capella gezongen volksliederen met vaak middeleeuwse teksten ruim vijftigduizend exemplaren weten te verkopen.

20010300_musicminded1Het lukte het van engelenstemmen voorziene Vlaamse trio Laïs met hun debuut. Op de langverwachte opvolger slaan Jorunn, Annelies en Nathalie nieuwe wegen in zonder het oude geluid al te veel geweld aan te doen. De dames hebben inmiddels een eigen (live)band en ook die krijgt steeds meer een eigen smoel.
Maar de ongemeen sterke samenzang van de meiden blijft toch de grootste troef, zoals ook hun vermogen schitterende oude en nieuwe teksten van een heel eigentijds geluid te voorzien.
Dorothea bevat opvallend veel Frans dit keer, maar ook een cover van het Finse Hedningarna en een aantal uitstapjes richting Zuid-Europa. Het leukste blijven toch die oud-Vlaamse traditionals met ondeugende teksten zoals Klaas, die door zijn moeder niet aan een vrouw geraakt en derhalve maar met zijn fluit speelt.
Het zwaar getalenteerde Laïs blijft een uniek trio en een zegen Gods voor de folkwereld.
(7/10)

Willem de Kort

© Music Minded, 5de jaargang nr. 26

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s