«Hedningarna vocaal stuk minder dan een paar jaar geleden.»

Na een radio-optreden in ‘Artiestentoeren’ zakten Annelies, Nathalie en Jorunn af naar Leuven, waar de eerste aflevering van een nieuw festival op het menu stond. Een veelbelovende affiche: naast Carlos Nuñez en Ialma stond Hedningarna als afsluiter geprogrammeerd.

20010319_bonanza1Een paar weken geleden waren we met Laïs op het Lynx-festival in de stadsschouwburg van Leuven. Daar stonden drie groepen op het programma. De eerste – waarvan ik de naam intussen alweer ben vergeten – hebben we gemist omdat onze drummer een heerlijke maaltijd voor ons had klaargemaakt.

Carlos Nuñez – de tweede in de rij – hebben we nog net een one man show zien weggeven, en ik knap blijkbaar af op vreend bewegende artiesten op een podium. Het leek net alsof er een kauwgom onder zijn schoenzool plakte, en hij die hoopte te verwijderen door met zijn been te bewegen. Als zijn linkerbeen moe was nam zijn rechterbeen het meteen weer over. Echt géén gezicht.

Gelukkig had hij enkele gasten meegebracht, waaronder de meisjes van Ialma. Ze zagen er werkelijk fantastisch uit en zongen Nuñez uiteindelijk moeiteloos van het podium. Gelukkig maar, want zijn concert blééf maar aanslepen.

En dan moest de groep waarvoor wij naar Leuven waren afgezakt, nog komen: Hedningarna.
Instrumentaal stond die groep nog steeds heel sterk, maar vocaal was het toch een stuk minder dan een paar jaar geleden. Jammer, want ik had gehoopt van hen nog iets te kunnen leren.

Laïs was, ter promotie van de ‘Dorothea-cd limited edition’, te gast in het Vlaamse Radio 2-programma ‘Artiestentoeren’. Vandaar ging het rechtstreeks naar Leuven, waar ‘Lynx’ – een splinternieuw folkfestival – zijn debuut beleefde.

© Bonanza, 19 maart 2001

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s