«Nieuwe ‘ballade’-tekst past perfect bij Laïs»

Jorunn heeft, met het oog op de optredens in de Rex en de AB, samen met Annelies en Nathalie, ‘De Ballade van Boon’ terug uit de lade gehaald. Een nieuw geschreven nummer dat perfect bij Laïs past. En ‘St. Patrick’s Day’ vond ze een afknapper van formaat.

20010326_bonanza1Zaterdag ben in naar Chocolat gaan kijken. Geen toonbeeld van diepgang, maar wél een mooie film met een knappe Johnny Depp en een nog veel knappere dobro-gitaar in zijn handen. Alleen al daarom is die film de moeite waard om eens naartoe te gaan. Omdat het St. Patrick’s Day was (dé Ierse feestdag bij uitstek), wilden we achteraf nog wat pubs aflopen, maar helaas, nergens werd er live-muziek gespeeld. Dat viel me lelijk tegen van die Ieren.

Dinsdag hebben we gerepeteerd voor De Ballade van Boon, die we in Rex (Essen) en de Ancienne Belgique (Brussel) wilden brengen. Dat nummer zongen we al meer dan een jaar geleden in voor de soundtrack van Vergeten Straat, een verfilming van het gelijknamige boek van Louis Paul Boon. De muziek werd bedacht door Ad Cominotto, en de tekst door Frank Vander linden. Een vreemde, maar heel geslaagde combinatie. Eigenlijk is het – tot nog toe – de enige tekst die ‘nieuw’ is geschreven en toch echt bij Laïs past.
Chapeau! Benieuwd hoe we het er op het podium vanaf zullen brengen.

Laïs gaf – in het kader van de “Dorothea Tour” – op 24 maart ll. een concert in zaal Rex te Essen. De voorlopig allerlaatste concerten worden gegeven op 29 maart in Brussel (Ancienne Belgique) en op 31 maart in Leuven (Fnac, miniconcert) en Utrecht (Vredenburg).

© Bonanza, 26 maart 2001

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s