«Parels: Kouwlier, Das Pop, Mauro»

Het optreden in Essen was voor Nathalie een echte thuiskomst. En ze heeft woorden van lof voor drie Belgische muzikale parels die ze de afgelopen weken aan het werk zag: Flip Kouwlier, das pop en Mauro.

20010416_bonanza1De afgelopen weken hebben we een paar goede concerten gespeeld. Het optreden in Essen was een zalige thuismatch. Altijd leuk om weten dat je vroegere buurmeisje en je leraar van het vijfde leerjaar er ook zijn. Daarnaast heb ik het voorrecht gehad op een paar weken tijd drie Belgische parels te mogen ontdekken.
Flip Kouwlier – ons voorprogramma in de AB – is niet alleen geweldig, maar ook enig in zijn soort.
En we zagen das pop aan het werk in Nederland. Op een poëzie-avond nog wel. Een vreemde combinatie overigens: Laïs en das pop. Maar die jongens kunnen er wat van. Zanger Bent heeft de perfecte uitstraling, en bovendien zouden heel wat meisjes in het bezit willen zijn van van zo’n mooi buikje. Waarvoor proficiat, trouwens. Wij waren zodanig onder de indruk dat we ons halfuurtje achteraf ook hebben afgewerkt in de intussen wereldberoemde t-shirts van das pop.
Maar het beste moet nog komen, want we zijn ook naar de cd-voorstelling van Mauro geweest. Ik zou jullie alle details van dat optreden uit de doeken kunnen doen, maar eigenlijk is het simpel: jullie moeten gewoon zélf gaan kijken.
De muziekwereld is jammer genoeg nog steeds een mannenwereld, maar ze zijn er verdomme goed in ook. Bijgevolg: Leve Kouwlier! Leve das pop! Leve Mauro!

Op 31 maart ll. sloot Laïs de ‘Dorothea’ Tour af met een a capellaconcert in Utrecht tijdens de Nacht van de Poëzie.

© Bonanza, 16 april 2001

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s