25 mei tot 15 juni … LAÏS verkozen in Euro!Fnac-selectie

Laïs werd uitverkoren voor de “Europese selectie”. De Laïs-cd “Dorothea” kreeg hierdoor gedurende drie weken een extra forum in zes Europese landen. Als klap op de vuurpijl werd de registratie van een Laïsminiconcert in Brussel op 2 juni in alle Europese Fnacvestigingen uitgezonden.

20010525_website1CHAMPIONS LEAGUE
Laïs werd uitverkoren om te figureren in de ‘Europese selectie’ (zeg maar de ‘Champions League’! van deze promoactie). Ze zijn o.a. in het gezelschap van Chemical Brothers, Madraguda, Mano Negra, Manu Chao, Massive Attack en Placebo.
De Laïs-cd ‘Dorothea’ krijgt hierdoor de mogelijkheid om in één klap (hopelijk massale) bekendheid te verwerven in zes Europese landen. Een unieke gelegenheid om het eventuele pad naar een Europese doorbraak te helpen effenen.

EUROPESE DIMENSIE
Alle Europese culturele identiteiten worden belicht. De selectie omvat zowel namen van bekende als van en minder bekende artiesten. Om een zo volledig mogelijk beeld te schetsen van de muziekscènes in de diverse landen, stelde elk land een eigen lijst op. En de kwaliteit van het gebodene bewijst overduidelijk dat niet alleen de Angelsaksen garant staan voor kwaliteitsmuziek.

LAÏSCONCERT VAN 2 JUNI DOORGESTRAALD NAAR ALLE EUROPESE FNAC-VESTIGINGEN.
Als apotheose – en exclusief voor Fnac, heeft er een rechtstreekse webcasting plaats van het privéconcert van Placebo. Deze live-uitzending wordt uitgestraald vanuit een ‘secret venue’ in Brussel. Als je weet dat Laïs óók een live-performance geeft diezelfde tweede juni (uur en plaats voorlopig nog onbekend), dan hoef ik hier waarschijnlijk geen verduidelijk bij te geven.
Met andere woorden:met wat meeval wordt dit Laïs-miniconcert doorgestuurd naar álle Fnac-vestigingen in zeven Europese landen. Deze eerste zaterdag van juni wordt dus een cruciale dag voor het trio: een eerste (virtuele) afspraak met Europa.

FOLK NU NIET ALLEEN HIP, MAAR OOK SEXY
Hoe omschrijven de promotiejongens van Fnac ons drietal? Wel, laten we ze maar aan het woord. Hun Laïs-ode, geplukt van de Fnac-website.

Lais – “Dorothea”
De engelenstemmen van Annelies, Nathalie en Jorunn zorgden in Vlaanderen voor onwaarschijnlijke taferelen. Niet alleen slaagden ze erin om van folk terug een hip genre te maken, ook schrokken ze er niet voor terug om hun teksten uit eeuwenoude liedboeken te halen.
Bijgevolg behandelen de songs allerlei vormen van ontucht, wordt middels ‘(houd uw) Kanneke’ de deugd van de maagdelijkheid geprezen, maar hoor je zo aan hun guitige stembuigingen dat de meisjes die van hun al lang verloren hebben. Kortom, sexy folk voor sexy mensen.

20010525_website2Manu Chao (Euro!Fnac selectie)
Spaans, Frans, Engels… Manu Chao beheerst het allemaal, en laat zich ook op muzikaal vlak niet tot één taal beperken. Bijgevolg is ‘Clandestino’ een kruispunt waar talloze stijlen elkaar ontmoeten. Jazz, blues, folk, rock, disco, chanson en rumba verbroederen met elkaar als waren het leden van een familie die jarenlang met elkaar overhoop hadden gelegen, en nu eindelijk tot inkeer zijn gekomen.

20010525_website3Placebo (Euro!Fnac selectie)
Placebo telt een homo, een hetero en een biseksueel in de rangen. Dat is op zich al meer dan voldoende om de preutse Britten tegen zich in het harnas te jagen, maar er is meer. Op ‘Black Market Music’ – een haarscherpe synthese van de vorige twee – worden gebruikelijke thema’s als drugs, sex en hedonisme uitgebreid met bespiegelingen over racisme en politiek. Gepassioneerd gespeelde gitaarrock met een flinke dosis attitude, genoeg energie om een kernreactor draaiende te houden, en – vooral – songs die al bij de eerste draaibeurt in je hoofd blijven hangen.

Laïs Website, 25 mei 2001

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s