Fnac-event – Laïs live in alle Europese Fnac-Forums (2/6)

BRUSSEL, AB Club – Tien minuten kreeg het drietal toegewezen om aan Europa te bewijzen wat ze muzikaal in hun mars hebben. En ze grepen deze kans met beide handen. In een overvolle AB-Club – voor het merendeel gevuld met Placebo-fans – is het Annelies, Jorunn en Nathalie gelukt een zo goed als vlekkeloos mini-concert af te leveren. Het hele gebeuren was te volgen tijdens een rechtstreekse video-uitzending die ook wereldwijd via internet kon gevolgd worden.

A capella van Laïs wereldwijd via internet.
Wat doe je als je een aanbod krijgt om tien minuten voor de leeuwen gegooid te worden als voorprogramma van een zwaargewicht als Placebo? Het aanbod afslaan? Natuurlijk niet. Grijpen die kans!
En dat deden Jorunn, Annelies en Nathalie. Tijdens een live-videotransmissie die in alle Europese Fnac-Forums werd uitgestraald – én wereldwijd via internet te volgen was – brachten ze live drie a capellanummers ten gehore.

Quasi perfect mini-concert
In de aanvang van het eerste nummer ‘Comme au sein de la nuit’ gebeurde dat nog wat tastend. Ietwat onder de indruk van de gehele entourage was het trio op zoek naar het goede ritme, naar concentratie en naar de nodige rust. («De eerste momenten waren we inderdaad wat gespannen», verklaarden ze na afloop). Eén gevallen steekje middenin het lied werd meesterlijk opgevangen.
Maar in het tweede nummer ‘Benedetta’ behoorde alle stress definitief tot het verleden. Nathalie trok het lied perfect op gang, waarna Jorunn en Annelies naadloos inhaakten. Een magistrale interpretatie van een van de hoogtepunten uit de tweede Laïs-cd ‘Dorothea’. Alle vocale registers werden opengetrokken. Laïs in héél grote doen.
Besloten werd deze korte ‘Europese’ performance met ‘Zeven steken’. Een habitué bijna tijdens elk liveconcert van Laïs, maar nog altijd een zuiver staaltje van ‘chicken skin music’.
Dat het optreden ook bij de Placebofans aansloeg bewees het méér dan beleefde applaus na het Laïs-optreden.

Blije gezichten
De reacties achteraf logen er niet om. Niets dan blije en opgeluchte gezichten.
Annelies: «Drie nummers is inderdaad wat weinig. Je krijgt niet de tijd om een sfeer op te bouwen. Maar zo’n kans mag je uiteraard niet laten liggen. En het optreden zelf is al bij al erg meegevallen.»
«Tijdens het eerste nummer was ik wel wat gespannen», pikt Jorunn hierop in. «Alle camera’s die op je gericht zijn, het geeft een bevreemdende aanblik.»
«Klopt», repliceert Nathalie. «Door de lichte stress bij aanvang hebben we een foutje gemaakt tijdens het eerste nummer. Maar daarna viel de spanning weg. De twee andere nummers brachten ons niet meer in de problemen.»

Opgetogen
Ook Bieke Purnelle, de manager van het drietal was opgetogen over het resultaat. «Dit optreden opent mogelijkheden, zeker naar Frankrijk toe. Door dit live-evenement zit de mogelijkheid erin dat er ook in Frankrijk een grotere vraag ontstaat naar de Laïs-cd’s. De Fnac-winkels zullen er voorraden van inslaan. En dit kan in Frankrijk de wagen aan het rollen brengen.»
«Voor concrete resultaten van dit korte optreden is het natuurlijk nog afwachten», besloot ze. «Het is te vroeg om nu al conclusies te trekken.»

De Europese ster van Placebo en Laïs
BRUSSEL – Met onze eigenste toekomstige Europese sterren Laïs in het korte voorprogramma gaven de Brit- en glampoppers van Placebo zaterdag een concertje dat in alle 76 Fnac-winkels in Frankrijk, Spanje, Zwitserland, Italië, Portugal en België live uitgezonden werd. Alleen in Brussel kon je er ook écht live bij zijn, want de club van de Ancienne Belgique was de uitvalsbasis van waarop de TW-act de festivalzomer inzet. (…)
Het Volk, 5 juni 2001

EN OOK NOG DIT … EEN PLUIM VOOR DE SCHITTERENDE LAÏS-OUTFIT
Of Brian Molko van Placebo vooraf kledingafspraken had gemaakt met de Laïsdames is niet geweten. Feit is dat ook zij, net als de Placebo-voorman, hadden gekozen voor een zwarte outfit. En ze zagen er bloedmooi uit. Jorunn in een lang zwart kleed met roosmotief. Annelies in tweedelige uitrusing, haar kleed uitgevoerd in leder. En Nathalie in zwarte rok, die mooi contrasteerde met een rode blouse. Ze zagen er alledrie uit om door een ringetje te halen. Alleen al hun aanblik liet je ademloos achter.
Voor make-upadviezen is Brian ook aan het juiste adres bij het Laïstrio. Terwijl het gezicht van de Placebozanger iets te opzichtig blonk in het felle licht van de spots, werden de gelaatstrekken van het Kalmthoutse drietal verzacht door de sober aangebrachte make-up. Geef hem bij een volgende gelegenheid de nodige tips, dames.

mt

© Laïs Website, 3 & 5 juni 2001

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s