The French Collection II – Sur la Route de Tullins… (21/7)

Tullins, Stade Valois – In de tweede helft van juli is Laïs te gast op een viertal Franse festivals. Het optreden in Calais (15/7) is reeds achter de rug. Tullins (21/7), Apt (22/7) en Vauville (28/7) staan nog op het programma. Tweede etappe: “Sur la route de Tullins …”.

20010721_website1Eerste Lustrum
Voor de vijfde maal wordt het festival georganiseerd. Een brede waaier aan muziekstijlen: Cajun, bluegrass, country, folk en de folkrock van Laïs.

Revelatie van het Festival
Laïs concerteert in het Stade Valois in het Festival In-gedeelte. Het concert is voorzien om 20.30u. De groep wordt naar voren geschoven als de revelatie van deze editie:
«La révélation 2001 du festival. Trois jeunes femmes avec un répertoire et des accompagnements étonnants et inventifs qui vont de chansons traditionnelles flamandes à des emprunts réarrangés de grandes pionnières comme Sinead O’Connor. Le phénomène LAÏS dépasse aujourd’hui très largement le cercle réduit des amateurs de Folk ou de polyphonies vocales.»
Laïs treedt op in volledige slagorde: Annelies, Jorunn en Nathalie aan de microfoon. Hans, Ronny, Bart en Fritz op diverse instrumenten.

Affiche.
Op de editie 2001 van het festival ‘Sur la route de Tullins’ komen artiesten uit diverse muziekstijlen aan bod. Enkele namen: Cory McCauley (Cajun uit Louisiana), Nico Wayne Toussaint (blues), Mes Souliers sont Rouges (folk). Laïs vertegenwoordigt het folkrockgenre. In totaal omvat de affiche van dit tweedaagse festival meer dan vijftien optredens.

mt

’s Anderendaags reist de groep door naar het festival in Apt, waar er ’s avonds een optreden voorzien is (zie concertagenda).

Webstek Festival Tullins

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s