Annelies: «Blues, folk & country …»

Vorige week speelden we op een festival in het zuiden van Frankrijk, dat helemaal in het teken stond van folk, blues en country. Vooral dat laatste genre was sterk vertegenwoordigd, dus in plaats van hippiekleedjes, wierook en djembés werden er cowboyhoeden en boots verkocht.

20010730_bonanza1Ik denk dat we het er tussen die cowboys toch goed vanaf hebben gebracht. De krant had het de volgende ochtend zelfs over ons als ‘de revelatie van het festival’. Veel minder een revelatie was het eten: slecht, slécht. Ik vertelde een van de organisatoren dat er twee vegetariërs in de groep zaten. “Geen probleem”, zei hij, “er zijn hardgekookte eieren.” De dag nadien hebben we dat in een restaurantje in Avignon goedgemaakt.

Ongeveer dertig kilometer verderop hadden we diezelfde avond een concert. Om 17 uur werden we voor de soundcheck verwacht, maar eerst gingen we gauw even het hotel verkennen. Dat was dik in orde, met een zwembad en al. Ter plekke besloten we de soundcheck snel-snel af te handelen en meteen het water in te duiken. Alleen bleek er achteraf in de concertzaal tock een klein probleempje; er was geen backline aanwezig! Vlug zijn ze in een muziekschooltje een drumstel gaan zoeken. Waar ze de gitaarversterker hebben gehaald, is me een raadsel, maar ik weet wel dat we een verschrikkelijk slecht concert hebben gespeeld. De volgende keer beter. Hoop ik.

© Bonanza, 30 juli 2001

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s