Leffingeleuren

Zoals de traditie het wil vormt Leffingeleuren ook dit jaar de afsluiter van het drukke Vlaamse festivalseizoen. De vijfentwintigste editie vindt plaats van vrijdag 14 tot zondag 16 september, en biedt een podium aan een dertigtal muzikale acts. Daarnaast komen ook theater, kunst en animatie aan bod.
Het Laïs-concert op 16 september in de concerttent is de afsluiter van het festival.

LAÏS – WAARDIGE AFSLUITER
20010916_website1De carrière van Laïs begon als een sprookje, na een opgemerkt optreden op Dranouter. Drie meisjes die a capella oude folkliedjes brachten: het sloeg in als een bom. Plots mochten Annelies, Jorunn en Nathalie op alle grote festivals spelen, hun debuut-CD ‘Laïs’ ging vlot over de toonbank en Vlaanderen lag aan hun voeten, gevolgd door de rest van Europa.
Van een moeilijke tweede plaat was geen sprake. Laïs is intussen een volwaardige groep geworden, ‘Dorothea’ verkoopt nog beter en concertzalen zijn lang op voorhand uitverkocht. Een waardige afsluiter voor het festival.

AFFICHE LEFFINGELEUREN OP 16/9
Leffinge, Concerttent vanaf 18.30u
> 19.30 Think Of One
> 21.30 El Tattoo Del Tigre
> 23.30 LAÏS

The Levellers (15/9, concerttent)
De hippie-punks van The Levellers beginnen hun carrière in 1988, op een moment dat de Britse pers enkel aandacht had voor de Manchester-sound. De groep opereert vanuit Brighton in een underground circuit waar ze een live-reputatie bijeenspelen waar ze nooit meer vanaf zullen raken. De echte doorbraak komt er met hun tweede plaat ‘Levelling The Land’ (’91), waarvoor de single ‘One Way’ de weg plaveit. The Levellers starten een enorm live-offensief doorheen Europa, met duizenden trouwe fans als gevolg. Het levert hen een plaatsje op op grote festivals als Glastonbury, Pinkpop, Lowlands en Werchter. De vele hits die komen uit latere platen (‘Julie’, ‘What A Beatiful Day’, …) worden in ’98 gebundeld op ‘One Way Of Life – The Best Of The Levellers’. In 2000 brengen The Levellers ‘Hello Pig’ uit, een verrassende plaat die nogal naar The Beatles verwijst en waarvan ‘Happy Birthday Revolution’ het bekendste nummer is. En verkoopsucces wordt de CD niet, maar dat heeft gelukkig geen enkele invloed op de steeds uitmuntende concerten van de band.

MAURO (15/9, concerttent)
Na het uiteenvallen van zijn band Evil Superstars in ’98 ging Mauro Pawlowski wat bijklussen bij Kiss My Jazz en Mitsoobischy Jackson. Dit voorjaar sloeg Mauro keihard terug met zijn solo-debuut ‘Songs From A Bad Hat’: elf eerlijke rocksongs met veel verwijzingen naar de seventies en pakkende singles als ‘A Faint Smile’ en ‘Let Me Know’. Mauro weet als geen ander hoe zich te omringen met uitstekende muzikanten.

Webstek Leffingeleuren

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s