Laïsmeiden gaan intercontinentaal

Op 2 mei 2000, zo’n kleine twee jaar geleden werd op de Laïs-site een omvangrijke zomertournee doorheen Canada in het vooruitzicht gesteld. Ingevolge logistieke problemen moest deze Canada-trip ter elfder ure afgeblazen worden. Laïs-manager Purnelle sprak toen profetische woorden: “We gaan zeker nog naar Canada en de US, maar niet deze zomer”. En nu is het dus opnieuw zover. Afgelopen vrijdag werd een Canada-trip aangekondigd in diverse kranten.

20020205_website1België is gastland op Canadese muziekbeurs.
In het kader van de Canadian Music Week, die eind februari in Toronto plaatsvindt, fungeert België als gastland. De groepen Eden, Yum, Arid en … Laïs en het Muziekcentrum Vlaanderen vertegenwoordigen ons land op die prestigieuze muziekbeurs. Bedoeling is vooral de aandacht te trekken van mensen uit de muziekindustrie.
Noël Steen, manager van Eden, is de man die de Vlaamse karavaan van 28 februari tot 3 maart naar Canada en terug begeleidt. Hij koos zelf de groepen die ons land in Toronto vertegenwoordigen. Tijdens de Canadian Music Week geven zo’n 300 groepen showcases in de clubs van Toronto. De beurs verwacht muziekverantwoordelijken – managers, promotoren, platenfirma’s – uit Canada, New York en Australië.

Virgin Canada brengt Laïs-single uit
Het eerste resultaat is er al: de Canadese vestiging van platenfirma Virgin brengt naar aanleiding van de beurs een single van Laïs uit.

© Gunter Jacobs – Gazet van Antwerpen, 1 februari 2002

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s