Première van 'De Reiziger'

Radio 1 Open wordt een luisteraarsfeest, zo hadden de Radio 1-programmamakers ons verzekerd. En dat is het inderdaad geworden op zaterdag 9 maart. Niet alleen kon je live meemaken hoe een aantal programma’s werden in elkaar gestoken en ingeblikt, daarenboven kon je ook nog geleide wandelingen door Brussel ondernemen. En er waren optredens van fado-queen Cristina Branco (die dezelfde avond nog in Parijs moest optreden), Thé Lau (zanger en voorman van The Scene) unplugged en een heus Mardi Grass-orkest.

Radio 1 Open-Finale
Als klap op de vuurpijl werd de avond besloten met een twee uur durende “Levende Lijven Laid Night”-show onder leiding van interviewster par excellence Fried’l Lesage en “wetenschapper” Koen Fillet.
Top of the Bill tijdens deze uitsmijter was de Jools Holland Big Band, die een mix bracht van jazz en swing. Heerlijke blaaspartijen, virtuoze pianoloopjes. En als kers op de taart de grandioze stem van Sam Brown. Eind jaren tachtig had ze een monsterhit met de sleper “Stop”. Haar toen al unieke stemgeluid is er enkel nog op verbeterd. Magnificent!

Première “De Reiziger”
En dan was er Laïs met splinternieuw songmateriaal. De groep mocht tijdens deze finale twee nummers voor het voetlicht brengen. Als eerste zongen ze “Le grand vent”, al weken een van de populairste nummers bij de luisteraars van Radio 1.
Onmiddellijk na het tweede nummer – de oeropvoering van “De Reiziger” – ontsnapte aan Jorunn, Annelies en Nathalie een zware zucht van opluchting. Het trio was zonder kleerscheuren doorheen het nummer geraakt. Geen gehaper, geen black-out, geen versprekingen, geen valse noten. Niets van dat alles.
‘De Reiziger’ werd, zoals eerder deze week al aangekondigd, volledig a capella gebracht. Als je de repetities enkele dagen geleden op de radio had gehoord, kon je nog wat embryonale sporen hiervan terugvinden in het eindresultaat dat vanavond in première ging. Een complex ritme, goed uitgewerkte zangpartijen met het duidelijke stempel van Laïs erop. Jorunn – met tekstblad in de hand – zette bij elke strofe in, met Annelies en Nathalie die inpikten. Een mooie, Laïs op het lijf geschreven tekst en – door de groep zelf gecomponeerde – dito melodie.

“Radio 1 open”-finale zondag op de radio
Zondag om 11.00u wordt deze twee uur durende Radio 1 open-finale uitgezonden op de Belgische nationale zender Radio 1. Met het optreden van de Jools Holland Big Band. Met de afsluiting van “Een nieuw lied” en de bekroning van de drie geselecteerde liedjes. En met de radiopremière van het nieuwe Laïsnummer “De Reiziger”, een van de drie bekroonde liedjes. Een aanrader.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s