Gala van het Nederlandse Lied

Gisteren, 17 maart, trad Laïs op tijdens het GALA VAN HET NEDERLANDSE LIED. In Carré zongen zij “Opzij, opzij” en “Marieke” ter ere van Herman van Veen, die de radio 2 Zendtijdprijs heeft gewonnen.
Laïs, Marco Borsato, De Kast, Skik en andere artiesten brachten een groots eerbetoon aan Herman van Veen in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De zanger, componist en tekstschrijver ontving op zondagmiddag 17 maart tijdens het Gala van het Nederlandse Lied de Radio 2 Zendtijdprijs.
Iedere artiest bracht naast eigen repertoire een nummer van Herman van Veen ten gehore, begeleid door het Metropole Orkest onder leiding van Lucas Vis.
Laïs gaf een formidabele versie van het Van Veen-nummer “Opzij, opzij” ten beste. Na een valse start en enige hilaiteit bij de dames en in de zaal volgde nog een overtuigende uitvoering van het Brel-icoon “Marieke”.
Voor degene die de rechtstreekse radiouitzending gemist hebben, rest er de tv-uitzending van zaterdag 27 april (KRO, Nederland 1, 21.50u) waar Jorunn al naar verwees. Hopelijk krijgen we een integrale uitzending te zien met beide Laïsnummers.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s