Bloedvorm

LOKERSE FEESTEN – LAÏS IN BLOEDVORM

Lokeren – Onze drie deernen hebben er daar in Lokeren, zoals Jorunn bij het opkomen al aankondigde, een férme lap op gegeven! Met naast het onvermijdelijke en onverwoestbare ‘Smidje’ een zéér origineel ‘Opzij, opzij, opzij’ als ambiance-hoogtepunt. Herman Van Veen kan fier zijn op onze drie madammen.

Wonderen der techniek
Het duurde wel een tijdje vooraleer technisch alles een beetje in de juiste plooi viel. Nathalie bleef maar worstelen met een weerbarstig ‘oortje’ en de basdrum en contrabas overpowerden een tijdlang het geheel. Maar niettemin een pràchtig concert, waarbij kippenvel nooit ver uit de buurt was…

Chicken skin music
Het concert begon met ‘Sia Benedetta’ en dat was meteen een eerste kippenvelmoment. Verder was het ongelofelijk genieten van de nieuwe nummers (bij ‘Al Beole 17’ wel wat storend achtergrondgeluid) en van ‘Opzij, Opzij’.
Alle coole nummers waar de meeste fans op hadden gehoopt, passeerden de revue: van ‘Le Renard’, over ‘De Ballade van Boon’ tot zelfs Tuuli (ditmaal in een versterkte versie). ‘Barbagal’, op het einde van de set, kon in een nieuwe arrangement nog niet echt overtuigen…

Zonder Didier Laloy
Laïs speelde een van de beste festivalconcerten ooit. De groep trad aan in uitgebreide bezetting. Accordeonist Didier Laloy – vermoedelijk andere contractuele verplichtingen – was tijdelijk vervangen door twee andere muzikanten: viool en accordeon. Vooral de viool speelde een opvallende rol en gaf bij sommige nummers een hele leuke sound! De introsample bij Doran werd nu live gebracht.

“Speciaal voor jou…”
Op het einde kondigden de meisjes een nieuw nummer aan waaraan Annelies vastknoopte: “Papa, dit is speciaal voor jou” (Annelies’ vader is een fervente Herman van Veen-fan). Waarop een ronduit schitterende interpretatie van ‘Opzij Opzij Opzij’ volgde – met bijhorende choreografie.

Tof concert

Laïs had er duidelijk zin in en Lokeren heeft het geweten! Het was een tof concert! Er werd constant op hoog niveau gemusiceerd en gezongen, met ‘Opzij Opzij Opzij’ als echte uitschieter.

Nele, Tina, Ignace – © Laiswereld, 5 augustus 2002

P.S. Vorige week waren de meisjes nog te zien op de Bretoense TV!

LOKERSE FEESTEN – LAÏS LAAT HOGE WIND WAAIEN

Laïs bracht naast werk uit de eerste CD’s ‘Min Morfar’, het overbekende ‘(houd uw) Kanneke’, ‘Marider’ ook het succesvolle ‘Le grand vent’, nummer dat Gabriel Yacoub speciaal voor Laïs schreef. ‘Le grand vent’ is intussen ook vertaald. ‘De hoge wind’ waaide zaterdagnacht ook over het Lokers podium.
(GOS – Het Nieuwsblad, 5 augustus 2002)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s