Laïs op Feeling the World

Op vrijdag 30 augustus e.k. is Laïs te gast op het Torhoutse ‘Feeling the World’-festival in de prachtige omgeving van het domein Kasteel d’Aertrycke . Torhout World New Style oogt, wat de namen op de affiche betreft, veelbelovend. Naast Laïs staan vrijdag ook Mariza (Portugese fado) en Miriam Makeba (Zuid-Afrikaanse worldmuziekdiva) geprogrammeerd. Met Colin Offord, Eimear Quinn, Mory Kante, Ann Pierlé, Joost Zwegers en Noa wordt dit tweedaags festival op zaterdag afgesloten. Met andere woorden, Laïs in mooi gezelschap.

20020827_website1‘Feeling the World-website’ over Laïs
4 jaar na hun eerste opgemerkte verschijning op het Folkfestival van Dranouter ’96 en 3 jaar na de release van hun titelloze debuut heeft Laïs bereikt waar geen enkele andere folk- of wereldmuziekband in België ooit in slaagde: er gingen vlot meer dan 60.000 exemplaren van hun veelbesproken debuutalbum over de toonbank, hun tweede cd Dorothea deed het minstens even goed, en de drie dames sprokkelden een indrukwekkende concertagenda en flink wat aandacht van binnen- en buitenlandse pers bij elkaar.
Emmylou Harris sprak ooit vol lof over hun harmonieuze samenzang en had het over “engelenstemmen”, Sting nam hen mee op tournee door Frankrijk en ze speelden het dak van de festivaltent op grote festivals als Dranouter, Pinkpop en Rock Werchter.
Hun titelloze debuutalbum belandde op een eervolle plaats in het lijstje van de 100 best verkopende albums van 1999. Opvolger “Dorothea” was goed voor goud nog voor het album goed en wel in de winkelrekken lag.
20020827_website2Hun repertoire omvat nog steeds hoofdzakelijk traditionele teksten in een eigentijds arrangement. Het trio blijft eigenwijs bij uiteenlopende genres shoppen en mixt invloeden uit folk, pop, rock en wereldmuziek tot een origineel, boeiend en verrassend organisch geheel.
Na een paar jaar onafgebroken toeren in binnen- en buitenland stond er dit voorjaar een welverdiende pauze op de agenda. Daarna begint de groep vol nieuwe energie aan een derde album dat volgende lente in de winkels verwacht wordt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s