Jumbalaya – Countryfolkformatie rond Nathalie, Eva, Chris en Martine

Zaterdag 14 september is de Leuvense schouwburg the place to be met een uniek concert van de groep Jumbalaya. Jumba wat? Jumbalaya, yes! Een of misschien dé combinatie van de toekomst met een schare aan fameuze topmuzikanten uit dit Vlaanderen. Zij duwen zich maar al te graag in de rol van begeleidingsband voor niemand minder dan drie fluwelen ijzeren damesstemmen. Nathalie Delcroix (Laïs), Eva De Roovere (Kadril, Oblomow,…) en Chris Mazarese (Cherchez la Femme) brengen nummers uit de country, blues en folktraditie, steken ze in een hedendaags jasje en laten ze heerlijk swingen.

20020911_website1Jumbalaya – Wie en wat?
JUMBALAYA is een initiatief van Bart Buls (bass) en Ron Reuman (drum & percussie). Beiden verdienden reeds hun sporen: Bart vult geregeld het grote scherm bij de Laatste Show Band, Carlos Nunez, Jo Lemaire… en Ron is vast groepslid van (o.a.) Laïs, Kadril, Cherchez la Femme…
Aan dit countryproject verlenen volgende grote namen eveneens hun creativiteit. Wigbert van Lierde nam in het verleden reeds meerdere gitaren ter hand, en velen zullen hem kennen van de hit ‘Ebbenhout Blues’. Er dient dus niet gezegd te worden dat deze man ook een stem heeft om ‘u’ tegen te zeggen. Geert Waegeman is een multi-instrumentalist: viool, mandoline en klavieren zijn (enkele van de) instrumenten die voor hem geen geheimen meer hebben.
In de voorste ‘zanglinie’ treden de volgende schoonheden aan. Eva Deroovere, de ‘vaste’ stem van Kadril, is steeds te vinden voor vocale uitdagingen, zoals u wel zal merken aan de keuze van haar nummers. Chris Mazarese, de zangeres met de zwoelhese stem, won in 2000 de finale van de Nekka-wedstrijd met Cherchez la Femme. Een volgende grote dame die tot het gezelschap behoort, is Nathalie Delcroix van het ‘folktrio’ Laïs. Zij is een grote liefhebster en kenner van countrymuziek en haar enthousiasme zal u niet onberoerd laten! De popgroep Angelico leent ons graag z’n zangeres om Jumbalaya te vervoegen. Martine Van Hoof kan met haar rasechte ‘countrygeluid’ niet aan het geheel ontbreken.
Het project is zo opgevat dat per concert drie van de vier dames aantreden.
JUMBALAYA steekt oude countrynummers van o.a. Hank Williams, Dolly Parton, Bob Dylan, Johnny Cash, K.D. Lang, Gillian Welch, Emmylou Harris,… in een nieuw kleedje, zonder de link naar de roots te verliezen. ‘Why not me’, ‘Kaw Liga’, ‘Love hurts’, ‘Jolene’, ‘Workin’ 9 to 5′, ‘Ruby’,…, roepen bij allen zeker een “aja”-effect op.
Zowel qua stemtimbre als qua ‘look’ is er dus voor elk wat wils. Dit, en de combinatie van de instrumenten maken JUMBALAYA tot een uniek project!
De muzikanten beloven u een spetterend concert met veel afwisseling en fijne deuntjes uit de oude, maar terug heroplevende, country-doos.

Jumbalaya – Leden
– Bart Buls (bass)
– Ron Reuman (drum & percussie)
– Wigbert van Lierde (gitaren)
– Geert Waegeman (viool, mandoline en klavierenà
– Eva Deroovere (stem)
– Chris Mazarese (stem)
– Nathalie Delcroix (stem)
– Martine Van Hoof (stem)

Jumbalaya-concerten in september
14/9, Leuven, Stadsschouwburg (016/23 84 27)
19/9, Schoten, De Kaekelaar, 20.00u (03/658 55 12)
20/9, Zedelgem, De Groene Meersen, 20.00u
21/9, Mechelen, Stadsschouwburg, 20.15u
26/9, Vilvoorde, CC Het Bolwerk, 20.30u

Jumbalaya-info op BelgianMusic.net

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s