2 Nummers in 100 op 1

In de ‘100 op 1’-lijst van Radio 1 staat Laïs vertegenwoordigd met beide nummers uit de longlist van 200. KANNEKE is terug te vinden op 59. ‘T SMIDJE kwam zelfs postvatten net buiten de top-20, op een 21ste plaats.

Je kan de volledige 100 op 1′-lijst beluisteren tijdens een marathonuitzending op Radio 1 tussen 11.00u en 19.00u op zaterdag 28 december.
Tijdens de radiouitzending komen 22 Belgische artiesten zelf aan het woord.

Acht uur lang de beste Belgen, dat is het opzet van ‘100 op 1’: de Belgische muziek voor het voetlicht brengen. Plùs de muzieksmaak van de Radio 1-luisteraar naar boven halen, want die kon uit een lijst met tweehonderd songtitels zijn of haar vijf favorieten kiezen. Die longlist werd samengesteld door de muziekredactie van Radio 1 en was een organisatie van Radio 1 in samenwerking met weekblad Humo. De lijst bevatte geen covers. De longlist moest een staalkaart zijn van de rijke verscheidenheid van de Belgische muziek, met een brede waaier aan genres, stijlen en artiesten.

De Top 100 is in ieder geval ook een representatieve staalkaart van de muzieksmaak van de Radio 1-luisteraars: er kwamen MEER DAN ACHTDUIZEND geldige inzendingen binnen. Het werd een gevarieerde Radio 1-mix van pop, stevige rock en chanson, van oud en nieuw naast elkaar. Met voor de hand liggende nummers maar ook met verrassingen. Het geheel overspant de Belgische muziekgeschiedenis van de sixties tot 2002.

Zaterdag 28 december laten Machteld Libert en Michaël Robberechts 22 Belgische artiesten zelf aan het woord, o.m. Arno, Tom Barman, Wannes Vandevelde, Will Tura, Neeka, Toots Thielemans, Jan Leyers, Fred Bekky (The Pebbles), Kris Wauters.

In het laatste uur (van 18 tot 19 uur) wordt de Top 10 onthuld, die tot nu toe een zorgvuldig bewaard geheim is en worden de namen bekendgemaakt van de luisteraars die de wedstrijdvraag juist invulden. Er worden ook kwistig exemplaren uitgedeeld van de Radio 1-cd’s ‘100 op 1. De beste Belgen’. De ene cd bevat uitsluitend Nederlandstalige nummers, de andere Engelstalig werk.

Je kan tijdens en na de uitzending je reactie kwijt over ‘100 op 1’, over de Beste Belgen en hun muziek op 100op1@radio1.be.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s