Jorunn in Dito

Over scabreuze teksten en klassiek repertoire

Laïs op de klassieke toer, een wereldprimeur! Deze namiddag was Jorunn te horen in een radio-interview op Radio 1. Ze had het over het repertoire van de komende ‘A la capella’-concerttoer. Op het programma ondermeer een heuse klassieke compositie.
Na ‘Laïs goes rock’ en ‘Laïs goes reggae’ nu een volgende logische stap: Laïs goes CLASSIC. Een serieuze uitdaging.

Hieronder enkele fragmenten uit het telefonische interview dat Christina Van geel in ‘Dito’ had met Jorunn. Het volledige interview is nog tot uiterlijk morgen te beluisteren op de webstek van Radio 1.

CHRISTINA VAN GEEL: Hebben jullie voor de komende concerttour een speciaal repertoire samengesteld?
JORUNN: Laïs brengt nog een paar dingen van de eerste en de tweede cd en een aantal nieuwe nummers alleen. Daarna doet Ludo (Vandeau – vergezelt Laïs op de ‘A la capella’-tour) eigenlijk hetzelfde. En uiteraard doen we een heleboel dingen samen. Er zitten covers bij van o.a. Neil Young en Coope Boys and Simpson. En ook nieuwe nummers die we vroeger al eens gezongen hebben en opnieuw hebben gemaakt.
En er is een echt klassiek stuk bij!

CHRISTINA: Het klinkt een beetje alsof je er erg onder aan ’t lijden bent.
JORUNN: Ja, op ’t moment toch best wel eigenlijk.

CHRISTINA: En wat voor klassiek stuk is ‘t?
JORUNN: ’t Is van een Vlaamse componist, Van Nuffel. Het is het eerste stuk van een mis. We vonden zelf dat we dat eens moesten uitproberen. In een kerk heb je dé mogelijkheid om dat te doen.

CHRISTINA: Laïs heeft nogal wat liedjes opgenomen met scabreuze teksten. Gaan jullie die ook zingen in die kerken?
JORUNN: Ja, dat was zo’n beetje ons probleem. Ons management heeft ettelijke pastoors aan de lijn gehad die niet willen dat er onkuise teksten gezongen worden, maar bij ons is dat natuurlijk een moeilijkheid. Korte rokjes waren ook taboe.
En men had ook liefst dat het woord ‘God’ regelmatig terugkwam. Dat woord komt wel eens terug in onze teksten, maar dan in een vreemde betekenis. Maar met dat stuk mis ertussen hopen we dat alles wel in orde zal komen.
Een optreden in een Kerk moet toch altijd redelijk stijlvol blijven. Maar we zullen zeker nog een aantal teksten behouden. Trouwens, de meeste van onze teksten zijn oude teksten. Misschien worden ze daardoor niet zo goed verstaan… ?

(Fragment uit interview van Christina Van Geel met Jorunn Bauweraerts in het programma ‘Dito’, Radio 1, 29 januari 2003. Het volledige interview is nog tot uiterlijk morgen te beluisteren via streaming audio op de webstek van Radio 1)
Webstek Radio 1

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s