Gave zangprestaties

EVERGEM, 2 februari, 15.00u – Mocht iemand ooit getwijfeld hebben over het welslagen van het ‘A la capella’-project van Laïs en Ludo Vandeau, dan heeft het viertal deze twijfelaars zodag ll. – bij het begin van deze a capella-tournee, moeiteloos over de streep getrokken. Er werden ongelofelijk gave zangprestaties neergezet. De samenzang tussen Laïs en Ludo klikte perfect.

Annelies, Jorunn, Nathalie, samen met kompaan Ludo Vandeau, hebben voor deze concertreeks een mooie en afgewogen keuze gemaakt uit hun beider repertoire. Het programma was afwisselend en kon boeien van begin tot einde. Er werd van start gegaan met het nu al spraakmakende ‘klassieke stuk'(1). Op radio en tv hadden de meisjes er ietwat huiverig over gedaan, maar deze lichte twijfel bleek nergens voor nodig. Het trio deed het fantastisch, net zoals Ludo trouwens.

Het vervolg van het programma bestond, zoals vooraf aangekondigd, uit oude en nieuwe nummers, zowel van Laïs als van Ludo. En, moet het gezegd, het klonk allemaal erg fris. Het zangniveau benaderde de perfectie.

Hoogtepunten waren legio. Ondoenbaar om er enkele uit te pikken. Er kon o.a. met volle teugen genoten worden van ‘Wee Mij’, ‘Sia Benedetta’, ‘Le grand vent’ (in duet met Ludo), ‘Tjanne’ (bekend van de schitterende cd-reeks ‘Traditionele Muziek uit Vlaanderen’), Belle (de Laïs- en de Ambrozijnversie), After The Goldrush (een klassieker van Neil Young, maar Laïs gaf er nog wat extra glans aan), De Reiziger (bekroond nummer uit de ‘Nieuw Lied’-wedstrijd 2002 van Radio 1), In This Heart (gecomponeerd door de Ierse Sinéad O’Connor, pas nog live te zien in Antwerpen).
Als laatste nummer kregen we iets héél speciaals. ‘Kabouter Kiekeboe’ werd opgedragen aan het petekind van Ludo Vandeau.

Het valt moeilijk uit te drukken hoeveel ik van dit optreden genoten heb. Aan dit volledig a capella-programma is duidelijk heel hard gewerkt en gesleuteld tot in de perfectie. Maar het resultaat is navenant: Laïs en Ludo Vandeau in perfecte harmonie. En Laïs terug naar de basics: enkel stemmenpracht. Puur genot. Hopelijk worden deze momenten ooit op een zilveren schijfje vereeuwigd. Maar dit is – voorlopig? – nog enkel wishful thinking…
Misschien tot slot nog meegeven dat ook het concert van 18.00 op voorhand uitverkocht was.

© Tina – Laiswereld, 4 februari 2003

(1) Het eerste stuk van een mis, van de hand van de Vlaamse componist Jules Van Nuffel.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s