Sterkhouders

Afgelopen zaterdag vormde de kerk van Kalmthout het decor voor de derde editie van het MidWinteRgebeuren. De twee MidWinteRconcerten – om 16 uur en om 21 uur – waren de beste uit de reeks. Bijna twee uur hoogtepunten die quasi moeiteloos aan elkaar geregen werden. Prachtige arrangementen, schitterende muzikanten, ongelooflijk mooie stemmen.

Laïs zong – zoals dit jaar al zo dikwijls tijdens de concerten van de op zijn einde lopende ‘A la Capella’-reeks – op eenzame hoogte. Van het nieuwe Poolse nummer ‘Sorsew’, a capella en onversterkt gezongen op het doksaal achterin de kerk, mag nu al aangenomen worden dat het zal uitgroeien tot één van de hoogtepunten van de komende cd.
Het door Jorunn – en door broers Harald en Rurik begeleide – prachtig gezongen ‘May morning dew’ zorgde voor een ademloze stilte in deze gewijde ruimte.
Tijdens het tweede bisnummer mocht er met volle teugen genoten worden van ‘Maria’, een enig mooi duet van Laïs met Luc Arbogast, een contratenor uit Straatsburg.
Traditioneel werd er afgesloten met ‘Verlangen’, een ingetogen duet van het drietal met het kinderkoor Rinkrank.

Andere hoogtepunten vormden de twee solo-tussenkomsten van contratenor Luc Arbogast. De man is gezegend met een uitzonderlijke stem die hem ook toelaat om loepzuiver te zingen in de allerhoogste regionen van de toonladder.

En dan waren er de andere knappe instrumentale nummers, door Gunter Bauweraerts bijeengeschreven en door een keur aan folkartiesten prachtig vertolkt. Grote Klasse! Vooral het nyckelharpanummer van Gunter Bauweraerts, met bodhranbegeleiding, maakte – net als vorig jaar – indruk.
Volgend jaar is het hoogstwaarschijnlijk terug te vinden op de nieuwe MidWinteR-cd, met alle nummers van de pas afgelopen editie 2003.

© mt – 14/12/2003

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s