Nieuwe cd + Live

Vorig jaar was voor Laïs allesbehalve een sabbatjaar. Naast een succesvolle serie A la Capella-concerten in diverse Vlaamse kerken, hebben Jorunn, Annelies en Nathalie ook nog, onder de kundige supervisie van producer Wouter Van Belle (Dead Man Ray, Novastar, Axelle Red, Filip Kowlier), aan de langverwachte opvolger van Dorothea gewerkt…

Die is intussen klaar, en het is een indrukwekkend werkstuk geworden. Een CD met als steeds wortels in een zekere Europese traditie, maar die tegelijkertijd ook een véél breder veld verkent. Uiteraard nog steeds herkenbaar Laïs, maar tevens invloeden à la Cockney Rebel en Oum Khalsoum hebben een hand in wat de plaat geworden is. Er is in die optiek dan ook gewerkt met o.a. het wereldberoemde London Chamber Orchestra in prachtig uitgewerkte arrangementen van Andrew Powell (Pink Floyd, Kate Bush, John Miles, etc). Een eerste radiosingle, ‘Rinaldo’, werd in de tweede helft van januari op de buitenwereld losgelaten. Die vat de verschillende aspecten van de nieuwe plaat mooi samen.
De release van de CD (er wordt nog over een titel nagedacht) is voorzien tegen eind maart. De aftrap van de live-concerten is in Nederland voorzien op 4 maart. Vanaf eind april zijn een aantal Belgische optredens gepland.
Er wordt opgetreden met een deels nieuwe groep. Nog steeds Fritz Sundermann op gitaar en Didier Laloy op accordeon. Maar ook de nieuwkomers Dago Sundervan (Bohrburg, Daan, Anton Price), Mirko Banovic (Arno, Pieter-Jan De Smet) en Dominique Vantomme (out of the blue), zullen Laïs helpen aan een nieuw, fris en verrassend ‘live’-cachet.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s