Leiden

Stadsgehoorzaal Leiden, 18 maart, 20.15u – De lichten doven. Uit het duister duiken twee silhouetten op. Nathalie en Jorunn heffen ‘Hymne’ aan. Ze zien er geweldig uit in hun nieuwe, opvallende outfit. Iets later verschijnt ook Annelies op het toneel, ook zij heel apart uitgedost in rode panties tot de knie.
Het is al zo lang geleden dat we iets van de dames gehoord hebben. Te lang zo zonder nieuwe CD. Maar Jorunn weet ons aan het eind van de avond te verblijden met het heuglijke nieuws dat de nieuwe CD op 29 maart in de winkels zal liggen. Benieuwd hoe ze zal klinken!

VERNIEUWD PROGRAMMA
Ondertussen kon er alvast volop genoten worden van het vernieuwde programma. Vermoedelijk zal deze mix van nieuw en oud werk in het najaar – als de kleinere zaaltjes aangedaan worden – nog beter tot zijn recht komen.
.De a capellanummers werden schitterend gebracht, al waren ook ‘Le grand vent’ en ‘Kanneke’ heel mooi met begeleiding. Hoogtepunten vormden’ After the Goldrush’, ‘Marieke’ en ‘Opzij’. Van de nieuwe nummers klonken ‘Dormez’ en het Poolse lied ‘Jasio U Pana’ prachtig doorleefd. De bijna experimentele uitvoering van “t Smidje’ klonk daarentegen te artificieel. En dat terwijl de originele uitvoering letterlijk de pan uit swingt. Jammer…
Na hun’ A la capelle’-avontuur van vorig jaar heeft het drietal vocaal een enorme sprong voorwaarts gemaakt. Er wordt volop plaats ingeruimd voor meer experimenten. Zo imiteerde Annelies op overtuigende wijze de wind tijdens het monumentale ‘Les 12 Mois’. En het einde van’ Al Beole 17′ was een waar klankspel tussen de drie stemmen.

GELUIDSBALANS – TE KORT OPTREDEN
Enkele punten van kritiek willen we eveneens aanstippen. Het geluid was in Leiden niet geweldig. De balans tussen stemmen en begeleiding evenmin. Spijtig, want de dames zongen de sterren van de hemel, maar hun stemmen kwamen bijwijlen niet goed tot hun recht door de te luide achtergrondband. De indeling van de zaal was niet ideaal: de stoelen stonden recht achter elkaar. Met een groot hoofd voor je mis je dan al snel de helft van het podium. Het optreden was te kort. Na ongeveer 75 minuten was het afgelopen. Ook erg jammer dat de draailier niet meer voorkomt. En aan de choreografie dient ook nog behoorlijk gesleuteld te worden.

GESLAAGD
Maar goed, deze mooie jonge vrouwen, die beschikken over zulke mooie engelenstemmen, moeten het wel heel bont maken willen ze een avond niet doen slagen. Wat het iets te makke publiek betreft: sluit je ogen, doe net alsof het er niet is en geniet zelf met volle teugen. En je krijgt een zeer geslaagde avond.

MARIEKE
Het was leuk om zo af en toe eens naar de andere mensen te kijken, zeker als ze zaten te genieten. Naast mij zat een hevige fan. Nadat Jorunn het laatste nummer van het officiële programma aankondigde, boog ze ziich verontwaardigd naar mij toe met de opmerking: “En Marieke dan?” Gelukkig voor haar (en voor mij) zat Marieke in de toegift.

TIJD VOOR DE FANS
Toen de zaal leeggelopen was, kwamen de zangeressen eerst nog op het podium om met wat fans te praten. Later daagden ze ook alledrie in de de foyer op om het publiek de gelegenheid te geven voor een handtekening, een praatje of een foto. Leuk vind ik dat, die interesse voor de fans. Dat zegt wel wat over de artiesten.

© Leen, Ruurd, Marijn, Fred – Laiswereld, 19 maart 2004

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s