jorunn één van de lesgeefsters tijdens eerste Kalmthoutse folkstage

WENDEL, een jonge vzw uit Kalmthout (organisator van de MidWinteR-concerten) wil voor een 150-tal muzikanten een jaarlijkse folkstage organiseren. Jorunn is één van de lesgeefsters tijdens deze folkstage die doorgaat van 20 tot en met 25 juli 2004. Samen met Marc Hauman begeleidt ze de cursisten bij de cursus ‘Samenzang’. Naast deze curus worden er nog een aantal andere stages gegeven.

Het doel van de Kalmthoutse Folkstage is om enerzijds een reddingsboei te bieden aan de (te) vele muzikanten die de jaarlijkse trein naar de volksmuziekstage te Gooik gemist hebben (en daar geen jaar kunnen op wachten), en anderzijds om muzikanten uit gelijk welk genre, op een gemoedelijke manier, met de Europese folk en folkinstrumenten te laten kennismaken. Qua opzet zal het dan ook sterke gelijkenissen vertonen met onze onvolprezen Gooikse stage, zij het dan wel kleinschaliger. En dat wil het ook in de toekomst zo houden. Overnachten gebeurt op een afgesloten weide (tenten en caravans meebrengen), en elke avond wordt er aan de stagedeelnemers en hun vrienden een concert aangeboden door enkele topgroepen uit de folkscene. COMAS (Iers) en EMBRUN (balgroep) liggen al vast. Steevast wordt elke avond afgesloten met een wervelend volksbal.
De Kalmthoutse Folkstage gaat door van 20 juli 2004 om 10.00 uur tot 25 juli 2004 om 10.00 uur.

Cursussen die op het programma staan tijdens deze eerste Kalmthoutse Folkstage: Doedelzak (Toon Van Mierlo), Diatonisch Accordeon (Diederik Timmermans), Gitaar (Philip Masure), Viool (Mairead Wynnes), Samenzang (Jorunn Bauweraerts en Marc Hauman), Draailier (Harald Bauweraerts), Europese Volksdansen (Katrien Vancraenenbroeck en Karel Norga), Jongerenstage (Luc Van Hende en Danny Colman).

Alle inlichtingen over de Kalmthoutse Folkstage kunnen bekomen worden bij Gunter Bauweraerts. Hij is telefonisch bereikbaar op nummer 03/667.62.20 of via e-mailadres wendel.vzw@skynet.be. Opgelet: bij 150 deelnemers worden de inschrijvingen afgesloten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s