Meer doordacht

In het vooruitzicht van het komende Dranouter-optreden op vrijdag 6 augustus – waar het trio ongetwijfeld uitgebreid zal gevierd worden voor zijn tienjarig bestaan – kon je afgelopen weekend een Laïsinterview lezen in Het Belang van Limburg. Lees enkele fragmenten uit dit interview.
(© An VAN DE VOORDE – Het Belang van Limburg, 31 juli 2004)

Laïs blaast dit jaar tien kaarsen uit en vierde dat eerder dit jaar met de nieuwe cd ‘Douce Victime’. Het Kalmthoutse zangtrio met Jorunn Bauweraerts, Annelies Brosens en Nathalie Delcroix staat er nog altijd van te kijken hoe het succes hen opeens overviel. “Niemand begreep er iets van,” kijkt Nathalie terug. “We hadden geen platencontract, amper promotie. En in no time zijn we groot geworden.” Zo groot dat ze praktisch jaarlijkse klanten zijn geworden op de affiche van Folk Dranouter, dat dit jaar aan zijn dertigste editie toe is.

Hoe bekend zijn jullie?
Annelies: “In Kalmthout weet iedereen wel wie we zijn. We worden er hier niet meer over aangesproken. Ik denk wel dat Nathalie dat in de stad meer heeft.”
Nathalie: “Dat gebeurt… Ik moet wel zeggen, dat als we ergens in een boekje staan of zo, ze dat bij de plaatselijke kruidenier altijd vooraan leggen. Of ze knippen het uit en hangen het voor de ruit. Da’s wel schattig.”

Hebben jullie een fanclub?
Annelies: “Nee, die hebben we niet. Er bestaat wel een mailinglist, van fans die zich hebben verenigd. Ze organiseren af en toe iets, een Laïs-barbecue en zo. Maar dat is zonder ons daarbij te betrekken. Ze wisselen gedachten uit over concerten die ze hebben bijgewoond, denk ik. Als er iets te doen is, worden we wel uitgenodigd. Maar we gaan nooit.”

Waarom zingen jullie folk?
Yorunn: “Wij noemen het zelf niet zo.”
Nathalie: “Vroeger waren we heel gefocust bezig met onze samenzang. De muziek, daar trokken we ons eigenlijk niks van aan. Die muzikanten deden maar wat. Dat is nu veranderd. We hebben er heel hard over nagedacht, over wat we zelf mooi vinden en welke muziek we zelf goed vinden.”

Folkfestival Dranouter, 6-8 augustus.
Info: www.folkdranouter.be
Laïs speelt op vrijdag 6 augustus.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s