Laïs liedboek

Het Laïs Liedboek – verschenen begin oktober – is ondertussen al een aantal weken uit. Het omvat alle Laïsteksten en een hele serie foto’s van de groep. Het is een speciale en kunstige uitgave geworden.
“Heel het proces van het boek is zeer snel gegaan,” aldus Annelies. “Wij zijn erg blij dat het gelukt is er één te maken. En we zijn erg tevreden met het resultaat.”
Voor alle geïnteresseerden die nog niet in het bezit zijn van een exemplaar en er zich eentje willen aanschaffen, volgt hier wat praktische informatie.
(foto’s © Walter Verdin/Uitgeverij P)

I. VERKOOP
Het Laïsliedboek wordt verkocht via de boekhandels (zelfstandige boekhandels, Fnac, Standaard Boekhandel, …) en de Free Record Shop. De verdeling voor de boekhandel gebeurt door Van Halewyck. Boekhandels dienen zich dus tot Van Halewyck te wenden voor bestellingen.
Particulieren kunnen ook rechtstreeks bij Uitgeverij P het boek bestellen, per mail, fax of telefoon (alle gegevens hierbij en op de webstek: http://www.uitgeverij-p.be). Betaling na ontvangst van de factuur. De uitgeverij rekent wel een kleine bijdrage in de verzendkosten aan.
Tenslotte heeft Laïs zelf een aantal exemplaren van het Liedboek voor verkoop voor en na concerten.

II. INFORMATIE
Het Laïs Liedboek is ondertussen opgenomen op de website van Uitgeverij P. Zowel in het overzicht bij de nieuwe uitgaven, als in het bestelformulier (onder ‘speciale uitgaven’).

Op de site van Uitgeverij P vind je volgende informatie over het Laïs Liedboek:
“Midden de jaren negentig verscheen het trio Lais – Annelies Brosens, Jorunn Bauweraerts en Nathalie Delcroix – aan het Vlaamse muziekfirmament. Vier cd’s en ontelbare concerten later gaat het hen nog steeds voor de wind. Hun nieuwe cd Douce Victime doet het erg goed, de concerten zijn uitverkocht en bovendien verschijnt nu ook het Laïs Liedboek, een selectie uit de teksten van hun muzikale oeuvre voor liefhebbers van volkse teksten met een teder of rauw kantje, met een dubbele bodem of met louter klankbetekenis. De meeste van deze teksten zijn gebaseerd op oude liederen, meestal Nederlandstalig, maar ook Frans, Italiaans.
Bladeren door het liedboek, waarin het oeuvre poëtisch in beeld gebracht werd door videokunstenaar Walter Verdin, doet je al snel grijpen naar de cd’s maar vanaf nu dus ook omgekeerd!
Het precieus uitgegeven Laïs Liedboek bevat een inleiding door schrijver/bewonderaar Hafid Bouazza.”

III. VERZORGDE UITGAVE – LEES- EN KIJKBOEK
Het boek dat ik in handen houd is luxueus en verzorgd uitgegeven. Het is gebonden in een stevige linnen cover. Voor- en achtercover zijn kleurrijk versierd met gouden stipjes. Goudkleurige titel op de voorcover. Onder de titel een tekening van een vrouwelijke zwaan. Op de achtercover een videofoto van het drietal. Het hele boek is verlucht met aan de tekst aangepaste miniatuurtekeninkjes en geïllustreerd met originele videofotofragmenten van Walter Verdin.
Naast een inleiding van de schrijver Hafid Bouazza en een fragment uit ‘Lais’ van Marie de France bevat het Liedboek de teksten van de nummers op de officiële Laïscd’s. Tevens vind je er de volledige Laïs-discografie terug en de voornaamste bronnen (Antwerps Liedboek, Keukenmeidenzangboek, Oudkempische liederen) waaruit Laïs de afgelopen tien jaar geput heeft. Een aanrader!

LAÏS LIEDBOEK
Gebonden met leeslint en linnen cover
ISBN 90-76895-90-2
PRIJS € 18,00
104 BLZ.
Uitgegeven bij: Uitgeverij P

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s