Concertpodia Leuven en Dranouter

Laïs heeft opnieuw enkele concertdata toegevoegd aan het lijstje van festivals voor deze zomer. In Leuven treedt de groep op in het kader van ‘Beleuvenissen’. In Dranouter wordt de groep zelfs geflankeerd door een legendarische folkgroep uit de jaren zeventig…

Beleuvenissen
Laïs staat dit jaar op de planken van ‘Beleuvenissen’, een jaarlijks terugkerend muziekfestijn. Zeven locaties in de Leuvense binnenstad vormen vier vrijdagen na mekaar het decor van allerlei gratis optredens die telkens verrassend uit de hoek komen. Jazz en blues, folk, special en tropical vormen in 2005 andermaal het klavertjevier, opgebouwd rond muziekstijlen waarin zowat iedereen zijn gading kan vinden. Laïs staat op 8 juli op het podium van de Oude Markt. De groep geeft er twee optredens van telkens een uur. De concerten beginnen om 21.00 uur en om 22.30 uur.

Dranouter – ‘Thalassa! Thalassa!’
Laïs heeft al een aantal malen geconcerteerd tijdens het Folkfestival van Dranouter. Ook tijdens deze editie prijkt de groep op de affiche van de moeder van alle Folkfestivals. Het wordt ditmaal zelfs iets speciaals. Annelies, Jorunn en Nathalie staan samen met RUM op het podium, de legendarische folkgroep die vooral in de jaren zeventig furore maakte. Laïs en RUM brengen het themaproject ‘Thalassa! Thalassa!’ Deze productie van het Folkfestival Dranouter en Dree Peremans heeft maritieme muziek als rode draad en vormt een soort hedendaags vervolg op de IJslandsuite van een aantal jaren geleden. De virtuositeit van RUM wordt gecombineerd met de engelenstemmen (dixit Emmylou Harris tijdens het memorabele Laïsoptreden uit 1996 – zou ze zich dit nog herinneren?) van Laïs. Dit wordt een concert voor fijnproevers!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s