Laïs op Beleuvenissen

Op vrijdag 8 juli is Laïs te gast op het Folkluik van het gratis festival ‘Beleuvenissen’. Het evenement heeft plaats in het centrum van Leuven. Op diverse pleinen zal er vrijdag folkmuziek te beluisteren vallen. Naast Laïs kun je ondermeer genieten van Luar de Lubre, Sois Belle en Captain Gumbo.
Laïs zal het podium van de Oude Markt onveilig maken. De groep speelt twee concerten van telkens een uur. Aanvang van het eerste concert is voorzien om 21.00 uur. Het tweede concert begint om 22.30 uur.

De muziek van Laïs is nog altijd grensoverschrijdend. De groep prijkte op festivals van Zuid-Europa tot Zuid-Afrika, wist toeschouwers te raken van Toronto tot Shangai. In het gastenboek van de website kun je reacties lezen van enthousiaste luisteraars over zowat alle continenten.
‘Die buitenlandse tournees hebben ons geleerd dat we overal terechtkunnen’, zegt Nathalie. ‘De mensen ervaren onze stemmen als een instrument. En als we erin slagen een stemming over te brengen, zijn woorden eigenlijk niet belangrijk meer.’
‘Het is opvallend dat ook een publiek dat ons niet verstaat, instinctief aanvoelt waar we het over hebben’, vult Jorunn aan. ‘Voor wie het Nederlands of het Frans wèl machtig is, vormt de inhoud echter een aardige bonus.’
De groepswijzigingen van de laatste paar jaren (nieuwe drummer en bassist, toetsenspeler toegevoegd) hebben geleid tot een veelkleurigere en strakkere live-sound. Laïs is dus niet van plan om de meest recente cd ‘Douce Victime’ op het podium netjes te kopiëren: de nummers zullen tijdens de komende concerttournees drastisch anders worden ingekleed. Een voorsmaakje was al te horen op ‘Genk On Stage’ eind juni, waar Laïs een van de hoofdattracties vormde.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s