Hoofdact op Gulden Ontsporing

Het belooft mooi te worden op maandagavond 11 juli 2005 op de Grote Markt in Brussel. Het ‘Thalassa! Thalassa’-evenement, dat in mei al driemaal te genieten was in Nieuwpoort, wordt overgedaan op het mooiste marktplein ter wereld. En daarenboven krijgen Laïs en Rum versterking van de drie schitterende Britse stemmen van Coope, Boys & Simpson.
Het worden drukke dagen voor het Kalmthoutse trio. Na het schitterende Laïsdubbelconcert tijdens Beleuvenissen op de Leuvense Oude Markt afgelopen vrijdag wordt Brussel the place to be op maandag 11 juli. De ‘Thalassa! Thalassa!’-voorstelling belooft veel moois.

Brussel zonder zichtbare stroom is een verweesde stad en dus moeten wij er maar over zingen, over het heilzame water, over de ongenadige oceaan en over de onverschrokken zeejagers… Gedachten die ontstonden bij de Patagonisten Dree Peremans en Dirk Van Esbroeck. ‘Thalassa! Thalassa!’ herinnert aan de opluchting van de afgepeigerde Grieken van Alexander de Grote bij het zien van een streep zee. De beroemde krijgsreporter Xenofoon achterna, verzamelden Peremans en Van Esbroeck een prachtige collectie zeeliederen.

Maar wie moest die mooie liederen gaan zingen? Laïs lag voor de hand, sinds Annelies, Jorunn en Nathalie, onze drie natuurstemmen, het mooie weer maken in Franse en Engelse muziekmagazines. En nog meer goed nieuws. De vaandeldragers van de folkrevival van de jaren zeventig komen, 25 jaar na het scheiden, terug bovendrijven: Paul Rans,Wiet Vandeleest en Dirk Van Esbroeck, of de drie mannen van Rum. Zo neemt het anderhalf uur durend optreden ‘Thalassa! Thalassa!’ je mee op de Congoboot, meert je aan in Vera Paz en Djibouti, als je al niet op walvissenjacht gaat in het noorden…

‘Thalassa! Thalassa!’ loodst tegelijk het Verenigd Koninkrijk binnen, dat dit jaar het Europese voorzitterschap op zich neemt. Daarom stak Coope, Boyce en Simpson het kanaal over. Dit is een van de grootste folkgroepen uit het eiland voor onze kust. De folkzangers nemen in hun bagage mee: eigen liedjes, zeeliederen van hedendaagse Britse songwriters zoals Mike Waterson, en shanty’s, dat zijn prachtige zeemansliederen (zie ook het muzieknamiddagprogramma met twee shantykoren).

SAMENVATTING SLOTFEEST GULDEN ONTSPORING OOK OP TV
Je kan Annelies, Jorunn en Nathalie aan het werk zien en horen in het roemruchte gezelschap van Rum en Coope, Boys en Simpson tijdens het slotconcert van ‘Gulden Ontsporing’. Het ‘Thalassa! Thalassa’ -evenement gaat door op maandag 11 juli op de Brusselse Grote Markt vanaf 20.30 uur.
Kun je er op een of andere manier niet bij zijn morgen in Brussel voor het slotfeest van de Gulden Ontsporing? Geen nood. Een 50 minuten durende samenvatting van het gebeuren wordt uitgezonden op één (Vlaamse TV) maandagavond van 23.30 uur tot 0.20 uur.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s