100 op 1

Wat is de beste Belgische song ooit? Dat is dé muzikale vraag die Radio 1 zich elk jaareinde opnieuw stelt. Dit jaar kennen we het antwoord op zaterdag 24 december, want van 12 tot 20 uur is er voor de 4de keer de top 100 van de beste Belgische songs gekozen door de luisteraar.
Tijdens de vorige drie edities van ‘100 op 1′ klasseerde Laïs zich met ”t Smidje’ op plaats 42. Kunnen Annelies, Jorunn en Nathaliean zich dit jaar nog verbeteren? Dat zal mee afhangen van de stem die jij uitbrengt op de beide genomineerde Laïsnummers: ”t Smidje’ en ‘Dorothea’. En je hebt de mogelijkheid om er nog een Laïsnummer naar keuze aan toe te voegen. Keuze te over uit de Laïscatalogus die ondertussen al vier cd’s omvat.
Stem Laïs in de top-20!

Werkwijze
Jij bepaalt de top helemaal zelf. En wel vanaf NU! Bezoek de website van Radio 1. Klik op 100 op 1 en daarna op naar het stemformulier.
Selecteer 5 songs uit een gevarieerde lijst met 250 titels. Maar, stel dat de Radio 1-muziekredactie volgens jou een nummer schromelijk over het hoofd zag, dan mag je dat er uiteraard gewoon zelf aan toevoegen (naast 4 andere titels). Dat maakt de uitslag heel onvoorspelbaar, tenminste daar hopen de
samenstellers stiekem wel een beetje op. Natuurlijk doet iedereen mee omdat lijstjes maken zo plezierig is, maar wie ook de schiftingsvraag beantwoordt, maakt kans op mp3-spelers, dvd-boxen en cd-bonnen.

Uitzending
Vanaf donderdag 15 december begint producer Raymond Stroobant de inzendingen te tellen. Zaterdag 24 december 2005 stellen Floris Daelemans en Christophe Vandegoor de 100 beste Belgische songs voor in ‘100 op 1’, van 12 tot 20 uur. Met andere woorden, de voorbereidingen van uw kerstavond zijn bij
deze muzikaal verantwoord én… Belgisch! Op Radio 1!

Laïsnominaties
Laïs werd genomineerd met twee nummers; ‘Dorothea’ vind je in de lijst terug op 107. ”t Smidje’ heeft nummer 108 meegekregen. Je kunt, naast de beide Laïsnummers en twee willekeurige andere liedjes, als vijfde keuze nog een Laïsnummer naar keuze onderaan de lijst bijvoegen. Keuzemogelijkheden zijn
ondertussen behoorlijk uitgebreid. Suggesties? Wat dacht je van ‘Rinaldo’, ‘Jasio u pana’, ‘La plus belle de Céans’ of ‘Marie-Madeleine’ van de meest recente ‘Douce Victime’-cd. Of neem er de andere 3 cd’s even bij. De keuze wordt moeilijk.

Hoofdzaak is: Stemmen! En liefst zo massaal mogelijk.
Doelstelling voor dit jaar: Laïs in de top-20!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s