Interview Metro

Gisteren sloten Laïs en het Vlaams Radio Koor hun uitgebreide concerttournee af in de Brusselse Flagey. Ter gelegenheid hiervan kon je in de Metro een kort interview lezen met Annelies. Ze vertelde meer over de samenwerking met het VRK, ‘Documenta’ en de nieuwe cd die op stapel staat.

Het was jullie eerste keer met een koor. Zie je dat in de toekomst nog gebeuren?
Annelies Brosens: «Absoluut! Buiten alle verwachtingen om werkte het echt. In het begin waren er wat twijfels of die twee verschillende werelden wel samengebracht konden worden, maar het bleek al snel van wel. Uiteindelijk zijn we met Laïs ook een mini-koortje en ik vond het boeiend om folk en klassiek te combineren. We wilden al langer eens met paters of een Russisch koor samenwerken, maar het is er gewoon nooit van gekomen.»

Hoe is Laïs bij het Vlaams Radio Koor verzeild geraakt?
Annelies Brosens: «Ze hebben ons gevraagd en we moesten er niet lang over nadenken. Het is allemaal heel goed meegevallen. Wij hebben een heel andere manier van werken, dus in het begin moesten we ons aanpassen aan de partituren en de dirigent. Ik had even schrik want we hadden maar een repetitie van drie dagen, maar alle concerten zijn goed verlopen. Ze waren ook bijna allemaal uitverkocht, iets wat het VRK niet gewoon is. Zij zingen meestal voor een klein publiek en ik denk wel dat ze het leuk vonden om eens voor een volle zaal te staan. Voor ons was het even wennen aan de muziek. We spelen een aantal van onze eigen nummers, maar ook liedjes die ons wat minder liggen en het koor juist wel leuk vindt. Het is een goede wisselwerking.»

Hoe staat het met jullie nieuwe cd?
Annelies Brosens: «Eind juni is ?Documenta? klaar maar we wachten tot na de zomer om hem uit te brengen. Mensen zijn te druk bezig met vakantie en we willen niet vergeten worden. Het is een verzameling van drie cd?s zonder veel nieuw werk: live a capella, live met groep en de laatste is een samenwerking met verschillende artiesten. Deze zomer trekken we ons volledig terug om te werken aan een volledig nieuwe plaat.»

Volgens jullie site ging Laïs samen met het VRK op zoek naar de roots van volksmuziek. Hebben jullie die gevonden?
Annelies Brosens: «Staat het er zo op? Het klinkt erg mooi, maar een echte zoektocht was het niet hoor. We hebben de roots niet gevonden en ik hoop dat dat zo blijft, dan kunnen we blijven zoeken. (lacht)»

© (ajo) – Metro, 30 mei 2006

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s