Laïskoorts stijgt

Naarmate de releasedatum van de splinternieuwe Laïs-cd ‘The Ladies’ Second Song’ nadert – 28 september e.k., nog 16 dagen, – stijgt eveneens de Laïskoorts die bij zo’n release de kop opsteekt. Opnieuw zijn de verwachtingen hooggespannen, want het drietal garandeert ons opnieuw een radicale koerswijziging.
Ook de pers raapt langzaam de draad weer op. In de weekendbijlage van ‘De Standaard‘ worden de 30 heerlijkste cultuurtips voor het najaar gepresenteerd. Als vierde tip wordt het nieuwe Laïsalbum zo ongeveer bewierookt. We lezen het volgende:
“Wie dacht dat de drie dames van Laïs uitgezongen waren, zal niet weten wat hij hoort eind september. ‘The Ladies Second Song’ maakt die titel honderd procent waar: dit is een nieuwe geboorte, een bocht van 250 graden. Geen negentiende-eeuwse teksten meer, geen folkmelodieën over maagdekens fijn, maar een onverwacht bad met frisse elektronica en gewaagde harmonieën. Laïs pakt Paul Verlaine en William Butler Yeats aan zoals niemand die ooit serveerde, Jorunn Bauweraerts schreef zelf een aantal teksten, en de dames laten elkaar geregeld los om daarna de vreugde van het weer samenkomen te voelen. Tegelijk blijven ze helemaal Laïs, want alles komt uit en gaat terug op drie stemmen.”
Schrijver van het bovenstaande heeft blijkbaar het geluk mogen genieten om de nieuwe schijf te beluisteren. De Laïsfans zullen nog een tweetal weken geduld moeten koesteren om zelf het nieuwe kleinood te kunnen beluisteren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s