Alle registers open

Ook vandaag weer Laïsnieuws in de Vlaamse pers. Zowel Het Belang van Limburg als Metro publiceren een interview met het Laïstrio. In Metro trekt Laïs alle registers open. Lees enkele fragmenten …

Brussel – Meer dan tien jaar geleden zetten drie jonge maagdekens onder de naam Laïs de Vlaamse folkwereld -of wat daar van over was- compleet op z’n kop. Vier platen later schuiven Jorunn Bauweraerts, Annelies Brosens en Nathalie Delcroix het Vlaamse liedboek resoluut aan de kant en trekken ze alle registers open. Met verrassende gevolgen.
Jullie vierde plaat, ‘The Ladies’ Second Song’, klinkt erg anders dan de vorige drie. Hadden jullie nood aan verandering?
Jorunn: «Zeker, dat is door vanalles gekomen…»
Nathalie: «Omdat ons lichaam en onze gedachten ook veranderen.»
Jorunn: «Je bent met andere dingen bezig, en voor je het weet ben je al heel lang hetzelfde aan het doen. De harmonieën gingen veel te vlot en te gemakkelijk.»
Nathalie: «Het kwam na een tijd over als een truukske.»
Annelies: «We hadden een uitdaging nodig, we hadden geen zin om nog eens dezelfde plaat te maken.»
Jorunn: «De vorige was een logisch gevolg, en we zijn altijd trouw gebleven aan een aantal dingen, zoals de samenzang en de oude teksten, en daar hebben we nu wel bewust mee gebroken. We doen dit nu al meer dan tien jaar, dus het is wel logisch dat er iets verandert. Ik vind het een eer om muziek als job te mogen doen, dus dan moet je wel echt blijven.»
(…)
Voor het eerst hebben jullie nu ook zelf teksten geschreven. Waarom heeft dat zo lang geduurd?
Jorunn: «Omdat de tijd er niet rijp voor was en omdat we toch altijd oude teksten gebruikten, denk ik.»
Annelies: «Je moet durven loslaten en het zelf proberen in je eigen stijl. Klinkt het niet, dan botst het maar. We zijn nu ook de muziek meer zelf gaan maken. Vroeger deden wij alles met drie samen, maar nu proberen we het ook alleen thuis. Dat hoort ook bij die fase: durven loslaten, in een gat springen en alleen op je gevoel afgaan. Ik ben heel blij dat het een totaalpakket is geworden: niet alleen de teksten, maar ook andere muziek en andere muzikanten. Het is weer een geheel.» 88
© ajo – Metro, 25 september 2007

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s