Beroemd in Polen?

In De Standaard van vandaag kun je een kort artikel lezen over de populariteit van Annelies, Jorunn en Nathalie in Polen. Het drietal is zelf stomverbaasd over zijn succes. Daar hadden ze het maandag in ‘De Laatste Show’ ook al over. Ze vonden het merkwaardig dat ze zo bekend zijn, maar konden deze plotse populariteit niet verklaren.

“Wat heeft Polen met Laïs? Het is voorlopig ook voor de drie zingende dames een raadsel. Feit is: op YouTube circuleren verdacht veel filmpjes met op Laïsmuziek dansende Polen.
‘Heel toevallig hebben we op het internet op de filmpjessite YouTube een filmpje uit Polen ontdekt’, vertelt Annelies.’Vervolgens bleken er nog meer te zijn. Zeer vreemd. Je ziet weien vol met dansende mensen op de tonen van ons tien jaar oude nummer ’t Smidje.’
Hoe dat zover gekomen is, weten de drie niet. ‘Sommigen zeggen dat het misschien via jeugdvakanties van een of ander ziekenfonds gegaan kan zijn, of via scoutskampen.’
Ook naar de omvang van de populariteit hebben de dames voorlopig nog het raden. ‘We zouden dolgraag eens naar ginder gaan om het uit te zoeken. Nu ontbreekt het ons nog aan info. Wie weet zijn we er veel bekender dan we zelf denken.’ Cijfers van de platenverkoop of van auteursrechtenorganisaties over hoe vaak hun liedjes gedraaid worden, hebben de meisjes niet. ‘We zijn daar een beetje lui in’, geeft Annelies lachend toe.
©hmp – De Standaard, 6 februari 2008

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s