Joskesdag in CC Hasselt

De uitzending op TV Limburg heb ik niet gezien, maar ik wist er toch van, met dank aan Jorunn.
Ze vertelde ons dat ze Joskessong ‘Joskesdag’ noemden.
7 april is vanaf nu in Limburg officieel omgedoopt tot Joskesdag.
Want inderdaad, Loes, Heleen, Minerva, Marre en ik waren gisteren alweer aanwezig!
Het was hun allerbeste concert óóit.
Het enige nadeel was dat je moest stilzitten.

En de wat oudere toeschouwers wisten blijkbaar ook niet echt wat het nieuwe repertoire van Laïs inhield, want er zijn er een hoop weggelopen.
Maar goed, wij vonden het helemaal fantastisch!

De playlist (die we alle vijf gekregen hebben):
Agamemnon – Tumbling – Pandora – Woodlands – Ladies 2nd song – Joskes song + improvisation – Astronaut – Geef mij – All that is my own – Ni vandaag – Siri siri – Hexen – Mirror mirror – Kappee – Go to sleep – Sudden flow – Witte bij
Serenade – Marie madeleine – Babour

(Sirri sirri heet trouwens eigenlijk à clymence en Geef mij is Weer verliefd)

Podium
Het podium was ook zóóó mooi! Gewoon de instrumenten en de zwaan natuurlijk, maar ook een pop met een paardenkop, een kampvuurtje, een konijn en een groot doek met daarop een foto van een aantal bomen en varens enzo in een bos. Prachtig!

Outfit
Eerst hadden de meisjes blauwe jurkjes aan, Natalie en Annelies behoorlijk vreemd zeg maar en Jorunn een topless jurkje. Halverwege ongeveer zijn ze nog van outfit gewisseld, terwijl wij getrakteerd werden op slagen van de drum en streken over de contrabas en de gitaar. Plots waren ze dan allemaal in het zwart: Natalie een gewoon, los jurkje met blauw topje eronden, Annelies een zwart doorzichtig topje en zwarte doorzichtige rok en Jorunn een jurkje dat bovenaan behoorlijk strak was met onderaan een losse boord. Natalie had natuurlijk ook haar traditiegetrouwe rode schoenen aan. Na die wissel kwamen natuurlijk de ‘heksenliedjes’.

Improvisatie
Wat ook zéker het vermelden waard is, is de overgang van Joskessong naar Astronaut, via de improvisatie dus. Prachtig! Eerst dus gewoon Joskessong gezongen, maar in plaats van het normale einde kwam er dus de improvisatie. Terwijl ze dat deden gingen alle achtergrondlichten langzaam uit, en hun spots werden erg sterk. Uiteindelijk vervaagden ook zij, maar in plaats van dat de muziek stopte, begonnen ze weer te zingen, nu Astronaut! Echt zó mooi gedaan!

Kampvuur
Ze zijn ook een keer echt rond het kampvuur gaan zitten, namelijk met ‘Weer verliefd’, dat natuurlijk weer werd begeleid door de duimharp. Ook waren ze de hele tijd aan het dansen, zo leuk.

Nekets Nevez
Op het einde meldden ze ook dat je nog cd’s kon kopen, maar hoewel wij al een hele tijd aan het wachten waren, zagen we hen maar niet komen. Uiteindelijk het maar aan iemand van ginder gevraagd, en die zei dat we misschien de achteruitgang konden proberen (de gangen daar naar toe leken ook zó verboden terrein XD). En daar waren ze dus!
Op verzoek van Natalie nog eens Nekets Nevez gezongen (die is daar echt helemaal zot van =P) en natuurlijk volgde de vraag of we hem ook gewoon konden zingen. Tuurlijk! Dus dat ook nog eens gezongen.

Merchandising
We hebben dus nog een hele tijd gezellig met hen zitten babbelen én we hebben natuurlijk cd’s gekocht, een liedboek en we hebben zelfs 2 singles gekregen! (Ik geloof dat Marre die heeft.) Nog over het thuisconcert gepraat enzo, maar toen was het écht wel tijd om te gaan.

Chommy – Laïswereld, 8 april 2008

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s