Geen finaleplaats

Gisteravond waren we aanwezig bij de opnames van ‘Zo is er maar één’. Hoewel we veel te vroeg waren – de trein vanuit Nederland rijdt maar één keer per uur – vond ik het wachten niet erg en was het een leuke ervaring. We waren het eerste publiek dat aanwezig was, en zo spraken we nog even met Nathalie, die voorbij kwam lopen. Ze vertelde dat ze direct weg moest, omdat ze nog een optreden had met The Partchesz. Omdat er toch nog niemand was, hebben we ook nog aan de deur van de studio gestaan – zo wisten we om half 8 al dat Little August de wildcard had gekregen, omdat ze op het repetitieschema stonden. Die deur ging regelmatig eens open, en dan konden we Jorunn en Annelies op de bank zien zitten …

Glimlach van Nathalie
Omdat we nog een uur moesten wachten voor we de studio in mochten, zijn we in de publieksbar gaan zitten. Hoewel we niet met voorrang naar binnen mochten, hadden we wel hele goede plaatsen, zeker om Laïs te zien. De trailer werd recht voor onze neus opgenomen en we stonden heel dicht bij de strandstoel. Laïs wist ons ook staan: terwijl ze “De wijzers houden op” zongen, keek en glimlachte Nathalie naar ons. Nadat Laïs gezongen had is Nathalie direct vertrokken, terwijl Jorunn met twee oma’s naar de backstage liep.

Totaal niet eens met de uitslag!

We waren het wel totaal niet eens met de jury’s. Naast het liedje van Laïs vonden we dat van Free Souffriau en dat van Yevgueni & Neeka erg mooi, maar die kregen van de jury juist maar heel weinig punten. Brahim’s versie van ‘Kvraagetaan’ was niet echt mijn smaak, en had maar weinig weg van het origineel; er waren halve zinnen weggelaten of veranderd. De tekst van ‘Is dit nu later?’ vind ik wel erg mooi, maar de uitvoering door Little August was saai, zo standaard en ongeïnspireerd. Iedereen zong ombeurten een couplet en het refrein zongen ze met z’n drieën. Laïs kan dan toch écht véél beter zingen… Ook ‘De fanfare van honger en dorst’ vond ik niet zo geweldig, maar de jury’s hadden blijkbaar een andere mening. De stemmen van het publiek kwamen veel meer overeen met onze mening, maar helaas was dat voor Laïs niet genoeg. Voor mij hadden ze niet per se moeten winnen – dan hadden ze met twee het nummer nog eens moeten zingen, dat was lastig geweest – maar een finaleplaats had de groep zeker verdiend.
Het commentaar op de au-klank, vond ik ook wat overdreven. Ze zingen “hauw”, en dat klinkt gewoon mooi…
© Leentjuh – Laiswereld, 19 april 2008

Webstek ‘Zo is er maar één’

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s