Jorunn

Jorunn Bauweraerts werd geboren in Diest op 7 februari 1979. Op ’t ogenblik is ze woonachtig in Kalmthout.

Creatief met taal…
In mijn wonderjaren droomde ik ervan om schrijfster te worden. De studierichting Woord-Drama van de Kunsthumaniora was dan ook een logische keuze. Ik hield vooral van toneel, moderne dans, fotografie, film en Nederlands. Wiskunde daarentegen was mijn slechtste vak.
Na mijn middelbare studies volgde ik 1 jaar Jazz-zang in het Conservatorium van Gent. Close harmony, zang, piano lagen mij het nauwst aan het hart.

Leren van Daniel L.

Sinéad O’Connor is altijd al een controversiële zangeres geweest. Haar cd “I do not want what I haven’t got” was de eerste die ik ooit heb gekocht. Op onze eigen debuut-cd is “Zeven Steken” mijn favoriete song.
Mijn grote voorbeeld op muzikaal vlak is Daniel Lanois. Graag zou ik met hem eens willen samenwerken. Een duet met Fleetwood Mac staat ook op mijn verlanglijstje. En als een weldoener mij een one way-ticket bezorgt, zal de bestemming Nashville worden.
Mijn favoriete instrument is nog steeds de stem. Indien ik tijd kan vrijmaken, ga ik zeker gitaar en piano studeren. Op muzikaal vlak weet ik dat ik alleszins nog heel veel moet bijleren.
Ons optreden tijdens Dranouter ’96 zal altijd in mijn geheugen gegrift blijven als één van de hoogtepunten uit onze carrière. Alles was nieuw. Er hing een ongelofelijke sfeer. Het optreden zelf bezorgde je een enorme energiestoot.
Boterhammen in het park ’97 betekende dan weer het andere uiterste. Ons optreden was gewoon heel slecht, alles liep mis.

Fruit en pasta’s…
Hoewel ik het ’s morgens nogal moeilijk heb om te staan, probeer ik toch regelmatig te ontbijten. Dat bestaat voornamelijk uit veel fruit.
Ik besteed (te?) veel tijd aan koken. Bij mij aan tafel mag je je verwachten aan een maaltijd met veel paddestoelen en allerhande pasta’s. Als ik op restaurant of café ga, verwacht ik dat de sfeer er gezellig is en het eten lekker. En er moet natuurlijk goeie muziek gedraaid worden.

Süskind vs. Largo Winch

Ik lees graag en ga graag naar de bioscoop. Mijn leeshonger beperkt zich niet tot literatuur alleen. Je kan me zowel met een boek van Süskind aantreffen (“Het Parfum” was zowat het beste wat ik ooit gelezen heb) als met de nieuwe Largo Winch of XIII. Ook tijdschriften en kranten behoren tot mijn leespakket Afwisselend zijn dat o.a. Knack, De Morgen, De Standaard, Elle, Oor..
TV-kijken is niet dadelijk mijn favoriete bezigheid. Ik kan me dus echt geen favoriete tv-programma’s voor de geest halen. Maar wat films aangaat, heb ik onder andere genoten van In the name of the father en Thelma & Louise. En ik kon mij perfect vereenzelvigen met het filmpersonage dat Antje De Boeck speelde in de film Daens
Emma Thompson vind ik een formidabele actrice.

Innerlijk en vertrouwen…
Je uiterlijk is niet belangrijk. Het kan leuk zijn, maar stelt niets voor tegenover het innerlijk. Trouwens, het belangrijkste in het leven is vertrouwen. Om iets te kunnen verwezenlijken, moet je in de eerste plaats vertrouwen hebben in jezelf. Maar je moet ook omringd zijn door mensen die je volledig kunt vertrouwen.
Kwaadsprekerij en roddelen om te roddelen zijn in mijn ogen de grootste vormen van tijdverlies. Melancholie is een gevoel dat mij absoluut niet vreemd is. En waarschijnlijk zoals de meeste mensen geloof ik soms in een leven na de dood. Voor ’t ogenblik laat ik er mijn slaap niet voor. Misschien dat ik er later grondiger over ga nadenken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s