Laïs / Lenski

LAÏS / LENSKI – Laïs / Lenski (2009)cd_laislenski
RELEASE: 16/03/2009
Full cd
Bang! Music
(Ultratop (B) – Binnenkomst: 21/03/2009 – Piek: 15 – Weken: 9)

Hymne
Zandberg
All That Is My Own
Désespéré
The Cuckoo’s Cry
Blind Boy
Liefdeskonkelarij
Requiem
I Tell My Beloved
Didn’t Leave Nobody But The Baby

Hymne
Dit is een cover van een nummer op ‘Noises’ , een experimentele Belgische folkplaat uit 1977 met o.a. Marc Moulin en Dan Lacksman. Het was een verzamelplaat uitgebracht op Marc Moulins label Kamikaze, en is ook de lievelingsplaat van Nathalie.

Zandberg
Jorunn maakte samen met haar vriend (Tomas de Smet) de muziek voor de film ‘Ulu’ van Fleur Boonman (première op het Cinema Novo festival in Brugge 2008). Onder andere ook dit nummer, zonder tekst, enkel klanken.

All That Is My Own
Cover van Nico, bekend van The Velvet Underground, van de lp ‘Desert Shore’. Jorunn bracht deze plaat eens mee naar een repetitie.

Désespéré
Simon schreef dit nummer en maakte er voor ons een stemarrangement voor. Nadat wij het netjes en fragiel hadden in gezongen, haalde hij het weer helemaal door elkaar, stuurde onze stemmen door verschillende effecten en zette er cello onder in zijn thuis-studio.

The Cuckoo’s Cry
Samen met ‘I tell my beloved’ zijn dit 2 overgebleven liederen van Shostakowich uit onze tournee samen met ‘Het Vlaams Radiokoor’ in 2006. Hier zonder koor maar ondersteund door cello.

Blind Boy
Jorunn schreef de melodie en het stemarrangement van dit nummer, de tekst komt uit een zeer oud Engels tekstboekje, Simon maakte de cello-partij.

Liefdeskonkelarij
Sinds kort improviseren we ook op het podium. Dit hebben we ook eens in de studio geprobeerd. Simon worstelde zich door ons improviseren, haalde er de mooiste stukjes uit en maakte er een ‘Liefdeskonkelarij’ van.

Requiem
Jorunn verloor haar vader in juli eerder dit jaar, ze zette woorden en gevoelens op muziek van Simon, die hij dan weer eerder al had gemaakt voor de film ‘Linkeroever’ (deze compositie was niet te horen in de film.)

I Tell My Beloved
Shostakowich 2, gezongen door Annelies.

Didn’t Leave Nobody But The Baby
Voor de cd ‘Te Gek 3’ namen we dit nummer op, maar we wilden het ook graag op een plaat van ons, vandaar dat het te vinden is op Laïs–Lenski.

Plaats een reactie